ISTRAGA O SNIMCI / Policija ispitala više od 50 ljudi: 'Od stradalih građana nitko nije tražo novac za kućice'

Image
Foto: Ilustracija: Edina Zuko/PIXSELL

Istraživanjem je utvrđeno da su sve kućice donirane stradalnicima u potresu te da se od stradalih građana nakon dovoza kućica ili prije, nije potraživao novac za isto

15.1.2021.
15:28
Ilustracija: Edina Zuko/PIXSELL
VOYO logo

Policija je obavila istragu nakon što se u medijima pojavila snimka razgovora volontera s Lošinja koji je u telefonskom razgovoru tvrdio da kućice koje su donirali za potresom stradala područja nisu stigle na dogovorene adrese, već su ih oni koji su ih preuzeli - preprodali. 

Ravnateljstvo policije izvijestilo je da nisu utvrdili nezakonitosti u raspodjeli mobilnih kućica na potresom pogođenom području. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s Upravom kriminalističke policije i drugim policijskim upravama, proveli su opsežno kriminalističko istraživanje koje je obuhvatilo više mjera i radnji, uključujući i preko 50 obavijesnih razgovora s odgovornim osobama za podjelu spornih mobilnih kućica, kao i s osobama kojima su donirane mobilne kućice od raznih donatora. Istraživanjem je utvrđeno da su sve kućice donirane stradalnicima u potresu te da se od stradalih građana nakon dovoza kućica ili prije, nije potraživao novac za isto", stoji u priopćenju.  

Image
RTL u posjedu snimke razgovora /

Na pomolu afera oko malverzacija s doniranim kućicama!? 'Čuli smo da ih prodajete po 1500 eura...'

Image
RTL u posjedu snimke razgovora /

Na pomolu afera oko malverzacija s doniranim kućicama!? 'Čuli smo da ih prodajete po 1500 eura...'

U raspodjeli kućica sudjelovali su djelatnici Stožera civilne zaštite Grada Petrinje i Grada Gline, kao i predstavnici mjesnih odbora sukladno sastavljenim popisima na osnovu podnesenih zahtjeva građana. U sklopu kriminalističkog istraživanja nisu utvrđeni elementi kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti niti prekršaja", stoji u priopćenju Ravnateljstva policije.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim putem pozivamo građane da sva saznanja do kojih dođu, a odnose se na činjenje kaznenih djela ili prekršaja, žurno prijave nadležnoj policijskoj postaji ili na broj telefona 192 te da ne iznose neprovjerene informacije jer to može uznemiriti dio javnosti, naročito građane pogođene potresom", zaključuje se u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo