POLARNA ZRAČNA MASA KOJA ZAMRZAVA SVE PRED SOBOM: / Pogledajte kako ledeni val iz Sibira ide prema Hrvatskoj

Image
Foto: YouTube

Iako već danas u naše krajeve pritječe hladniji zrak s istoka, to će se posebice osjetiti večeras i noćas kada će se temperature osjetno sniziti

24.2.2018.
15:48
YouTube
VOYO logo

Pogled na kartu Europe ukazuje na približavanje niskih temperatura zraka sa sjeveroistoka kontinenta. Dolazak sibirskog zraka uočava se i na satelitskim snimkama u obliku jakog sjeveroistočnog strujanja koje tjera oblake s našeg područja što nam pokazuje prirodu suhe, ali hladne zračne mase koja dolazi iz Sibira, piše Neverin.hr.

MINI LEDENO DOBA STIŽE U HRVATSKU: Polarni zrak iz Sibira zaledit će temperature na -21, evo kad će biti najopasnije za zdravlje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako već danas u naše krajeve pritječe hladniji zrak s istoka, to će se posebice osjetiti večeras i noćas kada će temperature u unutrašnjosti pasti na oko -5°C, u gorju i prema -10°C, a sve će to biti praćeno umjerenim i jakim sjeveroistočnim vjetrom zbog čega će osjet niske temperature biti još izraženiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema sredini tjedna očekuje se postupno smirivanje vjetra i razvedravanje, tako da će najniže temperature biti mjerene u srijedu ujutro, kada se mogu očekivati vrijednosti i oko -20°C. To se posebno može vidjeti na zanimljivoj animaciji koja prikazuje dolazak polarnih hladnoća u naše krajeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo