Polančec pokušava zaustaviti borbu protiv korupcije

'Sve bi to bilo smiješno da se ne radi o pokušaju zaustavljanja borbe protiv korupcije i borbe protiv kriminala.

21.5.2011.
16:30
VOYO logo

Dan nakon optužbi Damira Polančeca na račun ravnatelja policije Olivera Grbića i vrha HDZ-a oko anonimnih prijava protiv SDP-ovaca, slučaj je komentirala i premijerka Jadranka Kosor.

"Zanimljivo mi je da se Polančec sastajao s bivšim premijerom i bivšim predsjednikom stranke u vrijeme kada on više nije obnašao nijednu državnu dužnost. Dakle, to sigurno pokazuje, a osvjedočeno je i drugim sastancima da je postojao paralelni sustav vlasti. Za mene najvažnije je pitanje ako je i bilo takvog poziva ravnatelja policije onda je to trebao odmah meni javiti i o tome me obavijestiti. Za mene je pitanje zašto to nije učinjeno", uzvratila je Kosor novinarima baš u Polančecovoj Koprivnici prilikom otvaranja radova na remontu pruge Križevci - Koprivnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Općenito, kao što vidite jedna kava čini čuda. Kava koja ljude održava budnima kava koja sklapa nova prijateljstva, nove veze. Sve bi to bilo smiješno da se ne radi o pokušaju zaustavljanja borbe protiv korupcije i borbe protiv kriminala. Ta ideja očito mnoge zaokuplja, a to svakako i na tragu želje da zaustave borbu u svim procesima i da zaustave pregovore za ulazak u EU. To se neće dogoditi, mi ćemo jednakom snagom nastavaiti borbu protiv korupcije i kriminala, ali i u poticanju neovisnih pravnih institucija da rade svoj posao u skladu s hrvatskim zakonima", zaključila je Kosor.

Vezani članci:

arti-201105210034006 arti-201105200716006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo