netolerantni / Pola srednjoškolaca smatra homoseksualnost poremećajem ili bolešću, a zabranili bi i LGBT osobama da govore u javnosti

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

'Rezultati svih recentnih istraživanja razlog su za zabrinutost, i pokazuju da je negativna društvena klima prema LGBT osobama u Hrvatskoj konstanta'

21.2.2017.
8:38
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Polovina hrvatskih srednjoškolaca zabranila bi LGBT osobama da govore u javnosti, a 48 posto njih homoseksualnost smatra bolešću – već ta dva podatka potkrepljuju ocjenu kako je "negativna društvena klima prema LGBT osobama u Hrvatskoj konstanta", što je za Novi list izjavila Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.

"Rezultati svih recentnih istraživanja razlog su za zabrinutost, i pokazuju da je negativna društvena klima prema LGBT osobama u Hrvatskoj konstanta, unatoč pozitivnim pomacima na zakonodavnom planu", kazala je za Ljubičić kada su je zamolili komentar nakon napada suzavcem na LGBT zajednicu u zagrebačkom klubu Super Super u noći s 11. na 12. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Društvena atmosfera prema LGBT osobama daleko je od onakve kakvu bismo  željeli i kakva bi trebala biti, sukladno nacionalnim i međunarodnim pravnim mehanizmima koji jamče zaštitu od diskriminacije", ocjenjuje pravobraniteljica, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo