Kolaps u zaleđu Splita / Pojavila se snimka nesreće kod Klisa: Pogledajte kako je motociklist pao na ledenoj cesti

Image
Foto: Facebook/Screenshot

Zbog snijega koji pada na području Dugopolja dogodila se prometna nesreća na Klisu, dok je predio Kočinje brdo zatvoren za promet zbog zametenih kamiona

27.11.2023.
14:19
Facebook/Screenshot
VOYO logo

Snijeg je izazvao totalni kolaps u zaleđu Splita. U Klisu se sudarilo više automobila, a na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode objavljena je snimka motorista koji je pao na zaleđenoj cesti.

Policija upozorava vozače da su na prometnicama nastupili zimski uvjeti i da je zimska oprema obavezna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u ponedjeljak na istoj cesti došlo je do prometne nezgode u kojoj je sudjelovao osobni automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​Zbog snijega koji u ponedjeljak od jutra pada u široj splitskoj okolici proglašeni su zimski uvjeti na cestama, doznaje se od policije i dežurnih službi.

​Po informacijama s terena, od jutros snijeg pada u Sinju, Trilju, Dugopolju, na Klisu, Mosoru, Muću i Konjskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POGLEDAJTE SNIMKU /

Sudar na cesti kod Klisa; Snijeg pravi kaos na A1 i u Zagori, HAC i policija poslali važna upozorenja vozačima

Image
POGLEDAJTE SNIMKU /

Sudar na cesti kod Klisa; Snijeg pravi kaos na A1 i u Zagori, HAC i policija poslali važna upozorenja vozačima

Kamioni zameteni u snijegu

Na terenu se nalaze dežurne službe, a na nekoliko je mjesta došlo do zastoja kamiona koji su ostali zameteni u snijegu. Split je pogodila ledena kiša koja trenutno ne pada, dok je trenutna temperatura u gradu šest stupnjeva.

Zbog snijega koji pada na području Dugopolja dogodila se prometna nesreća na Klisu, dok je predio Kočinje brdo zatvoren za promet zbog zametenih kamiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je oko 10.40 sati dobila dojavu da se na cesti D1, ispod tunela Mihovilović, dogodila prometna nesreća u kojoj su se sudarila dva osobna vozila, zbog čega je došlo do prekida prometa prema Splitu.

Policijski službenici su izišli na mjesto prometne nesreće, a vozilo je uklonjeno. Cesta je sada prohodna za promet uz policijsko usmjeravanje i regulaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cesta D56, predio Kočinje brdo, u ovom trenutku je zatvorena za promet zbog teretnih vozila koja se nalaze na cesti.

Obzirom da u nekim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije pada snijeg, iz policije obavještava​ju vozače da su na cestama D1 i D56 nastupili zimski uvjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozačima se savjetuje da ograniče brzinu

Upravljanje vozilima u ​takvim uvjetima je otežano, ​pa pozivaju vozače na dodatan oprez, ​upućuj​u ​ih da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti i koriste zimsku opremu. Policijski službenici su na terenu i obavljanju nadzor prometa.

​Policija podsjeća da Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje kako je zimska oprema obavezna u trenutku kada na prometnicama nastupe zimski uvjeti, točnije kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom. Vozač motornog vozila dužan je, prije uključivanja u promet, očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg, led ili vodu na vozilu.

Obzirom da su kolnici u ostalim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije mokri, savjetujemo sve vozače da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju na cesti i uvjetima vidljivosti​, poručuje policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Hladno vrijeme se nastavlja i danas. Temperature će ići u minus, a moguća kiša i naoblaka

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo