POGLEDAJTE SNIMKU / Sudar na cesti kod Klisa; Snijeg pravi kaos na A1 i u Zagori, HAC i policija poslali važna upozorenja vozačima

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXELL/Screenshot/Društene mreže/HAC

Snijeg pada i na području Muća, Vučevice, cijelog područja iza Kozjaka i dijela Cetinske krajine, a na području od Trogira do Splita pada kiša

27.11.2023.
11:11
Ivo Cagalj/PIXELL/Screenshot/Društene mreže/HAC
VOYO logo

Ne cesti kod Klisa došlo je do prometne nezgode uslijed mokrih kolnika i otežanih uvjeta na cesti.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXELL
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXELL

Na području Dalmatinske zagore od jutra pada snijeg koji stvara poteškoće u prometu i uzrok je nesreća. Na dionici autoceste A1 kod Dugopolja i Biskova od jutra pada snijeg koji usporava promet.

Policija upozorava da su na snagu stupili zimski uvjeti te da je potrebno prilagoditi brzinu i povećati oprez u vožnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvora Prgomet i čvora Vučevica vozi se uz ograničenje brzine 40km/h zbog ledene kiše i snijega. HAC moli vozače da poštuju prometne znakove.

Kolnici su vlažni te se vozi uz ograničenje brzine zbog radova na dionicama A1:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Gornja Ploča - Sveti Rok,
  • Zadar - Benkovac - Pirovac - Skradin,
  • Skrdin - Šibenik - Vrpolje - Prgomet,
  • Prgomet - Split - Bisko

Radi vozila u kvaru na dionici između čvora Prgomet i odmorišta Radošić (356+300 km) u smjeru Dubrovnika vozači se mole za dodatni oprez i ograničenje brzine 80 km/h.
Ista je situacija i između čvora Zagvozd i čvora Šestanovac u smjeru Zagreba, gdje je ograničenje brzine 100 kilometara na sat.

Snijeg pada i na području Muća, Vučevice, cijelog područja iza Kozjaka i dijela Cetinske krajine, a na području od Trogira do Splita pada kiša, javlja Dalmacija Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija: 'Nastupili su zimski uvjeti'

Oglasila se i policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da u ovom trenutku u nekim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije pada snijeg i to posebno na području Dugoplja, obavještavamo vozače da su na cestama D1 i D56 su u ovom trenutku nastupili su zimski su uvjeti. Upravljanje vozilima u ovakvim uvjetima je otežano, stoga pozivamo vozače na dodatan oprez, upućujemo ih da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, te da koriste zimsku opremu. Policijski službenici su na terenu i obavljanju nadzor prometa.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje kako je zimska oprema obavezna u trenutku kada na prometnicama nastupe zimski uvjeti, točnije kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica. Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom. Vozač motornog vozila dužan je, prije uključivanja u promet, očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg, led ili vodu na vozilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom da su kolnici u ostalim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije mokri, savjetujemo sve vozače da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju na cesti i uvjetima vidljivosti", piše policija.

Nakon hladne noći u kojoj je u dijelovima Dalmatinske zagore temperatura padala i do - 7 Celzija, u dijelu srednje Dalmacije osvanulo je oblačno jutro koje je ponegdje u Dalmatinskoj zagori donijelo i prvi snijeg ove jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teška prometna nesreća kod Dugog Sela

U ponedjeljak rano ujutro dogodila se i teška prometna nesreća kod Dugog Sela, gdje je u sudaru kamiona i osobnog vozila ozlijeđeno šestero osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo dojavu oko 6.15 ujutro, Črnec Dugoselski, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo teretno vozilo i jedno osobno vozilo. Šestero osoba je ozlijeđeno, očevid je u tijeku. Informacije o ozlijeđenima još nemamo, čekamo povratnu informaciju od zdravstvene ustanove u koju su prevezeni", kazali su nam iz PU zagrebačke.

Na zagrebačkom Jankomiru došlo je pak do sudara osobnog automobila i autobusa, zbog čega se stvorila kolona vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOZNAJEMO DETALJE UŽASA KOD DUGOG SELA /

Šestero osoba stradalo u sudaru kamiona i kombija; Policija: 'Očevid je u tijeku, ozlijeđeni su prevezeni u zdravstvenu ustanovu'

HAK upozorava na prilagođavanje brzine

Zbog prosvjeda svinjogojaca na državnoj cesti DC520, kod kružnog toka promet prema GP Slavonski Šamac je preusmjeren preko Kruševice, izvijestili su u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Prema graničnom prijelazu Županja osobna vozila prometuju obilazno, uz regulaciju i nadzor policijskih službenika, dok je promet autobusa i teretnih vozila je otežan, dodali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pješak na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Lužani pa vozače mole za dodatan oprez.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split; Jadranska magistrala-DC8; Stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; Paški most; Krčki most; Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama pa vozače iz HAK-a. Upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na pojedinim cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prijelazu Stara/Bosanska Gradiška teretna vozila na ulaz čekaju jedan sat, a na izlaz čekaju pola sata.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ: Susnježica u Gorskom kotaru

Bit će djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada, osobito u drugom dijelu dana. Na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice kiša, osobito poslijepodne i navečer. U gorskoj Hrvatskoj ponegdje susnježica i slab snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u višim predjelima s olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 10 i 14 stupnjeva Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Hladno vrijeme se nastavlja i danas. Temperature će ići u minus, a moguća kiša i naoblaka

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo