'starohrvatska tri prsta' / Pogledajte kako je Zoran Šprajc ismijao potpisnike peticije za uvođenje ustaškog pozdrava u vojsku!

Kada su se već pozvali na pozdrav 'Za dom spremni', za očekivati je da će potpisnici ove inicijative ostati dosljedni i da će predložiti da hrvatski vojnici zakletvu polažu i s tri uzdignuta prsta, kako su činili njihovi uzori

26.8.2015.
8:44
VOYO logo

Inicijativa grupe intelektulaca s one strane intelekta da se pozdrav 'Za dom spremni' uvede kao službeni pozdrav hrvatskih oružanih snaga, oštro je odbacio državni vrh. U inicijativi su neki novinari, akademici, biskupi, svećenici i nogometaši, kojima iz usluge nećemo spominjati imena. 

Oni traže da se taj notorni ustaški pozdrav uvede u službenu uporabu u Hrvatskoj vojsci i zatražili od predsjednice Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a da se izmijeni Zakon o vojsci, iako takav zakon i ne postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su se već pozvali na pozdrav 'Za dom spremni', za očekivati je da će potpisnici ove inicijative ostati dosljedni i da će predložiti da hrvatski vojnici zakletvu polažu i s tri uzdignuta prsta. Upravo su tako, naime, njihovi ustaški uzori polagali zakletvu, a i to je vjerojatno neki starohrvatski pozdrav. Ako tko zna, onda ustaše valjda znaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo