malo rekao o agrokoru / Pogledajte kako je Plenković prokomentirao dijalog Jandrokovića i predstavnika Udruge Agrokorovih dobavljača

S dvije i pol milijarde eura u Slavoniji bi de u iduće četiri godine, kako najavljuje premijer, trebao dogoditi preporod

24.2.2018.
18:31
VOYO logo

U zemlju se vratio Andrej Plenković i odveo pola Vlade u Viroviticu gdje je održana nova sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Iako je želio rapravljati o izvlačenju novca iz EU Fondova za projekte pet slavosnkih županija - nije mogao izbjeći pitanja oko krize povjerenika u Agrokoru. Premijer je ponovio da će svoju odluku objaviti kada sve bude dogovoreno te budu obavljene sve konzultacije. Nije želio odgovoriti ni hoće li osoba biti iz sustava Agrokora ili izvan njega. No svim kritčarima, a ponajviše oporbi, koji smatraju da je premijer neodlučan - Plenković je oštro poručio da mu nitko neće određivati tempo rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je posjetio i sajam Viroexpo, na kojem se može vidjeti velik broj bogatstava koja Slavonija nudi.

"Ponudila sam mu naš proizvod, specijalitet namaz od bučinih koštica i ulja. Vrlo kvalitetan, nutritivno bogat i rekao je da će probati", rekla je Kristina Ivoš iz OPG-a Luka Ivoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je proizvođača popit vinarice Kristine Pinkert iz Baranje koji povlače novac EU fondova, ali i očekuju pomoć. 

"Bez podrške vlade, bez podrške države, teško možemo bilo što poduzeti. Moramo biti jedan uz drugoga, moramo komunicirati", rekla je Kristina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve kako bi se u Slavoniji ostalo i radilo. Od početka rada savjeta povučeno je pet i pol milijarda kuna.

A poduzetnici otvarajući nove pogone za proizvodnju dokazuju da žele raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da pokažemo da i di možemo isto kvalitetno raditi kao i vani. Na žalost Slavonija je pratna. Ljudi odlaze", Lidija Ambroš, izvršna direktorica Boil Bijelo Brdo.

Odlaze u potrazi ne samo za poslom već i bočjom plaćom. Jer ona je 13 posto manja od hrvatskog, a kamoli ne od zagrebačkog prosjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da Slavonija nije zaslužila da bude kao što vi kažete - baza jeftine radne snage. Na tom polju država mora činiti promjene kroz porezne reforme, ali isto tako i kroz niz drugih s kojima treba dati dodatnog prostora poslodvcima i poduzetnicima", rekao je ministar financija Zdravko Marić.

Ne može se čekati više. Neki lokalni čelnici nisu čekli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poduzeća koja posluju na području grada Virovitice, ako imaju više od 30 zaposlenih, cilj je da im prepolovimo komunalnu naknadu. Direktno se odričemo svojih prihoda kako bismo dali poduzećima poticaj da ulože u ono što je najvažnije, u plaće radnika", rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

S dvije i pol milijarde eura u Slavoniji bi de u iduće četiri godine, kako najavljuje premijer, trebao dogoditi preporod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo