Posebna regulacija prometa / Pogledajte kako će voziti tramvaji i autobusi na blagdan Svih svetih

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ZET uoči blagdana Svih svetih uvodi posebnu regulaciju prometa

26.10.2018.
14:55
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Uoči blagdana Svih svetih Zagrebački električni tramvaj (ZET) u potpunosti je spreman za izvanrednu regulaciju prijevoza, kako za dane uoči, tako i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan

Već od subote, 27. listopada, pojačat će se prijevoz prema većim gradskim grobljima, a na sam blagdan, uvest će i dodatne izvanredne autobusne linije. Tako će se putovanje prema većim grobljima odvijati sa stanica Kaptol-Mirogoj, Kaptol-Krematorij, Kvaternikov trg-Srebrnjak, Dubrava-Miroševac i Dubec-Markovo polje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz zagrebačke Gradske uprave poručili su da će na taj blagdan, kao i uvijek, osigurati besplatan prijevoz na izvanrednim gradskim linijama koje će putovati prema većim gradskim grobljima. Isto tako pozivaju građane neka koriste organizirani javni prijevoz kako bi se na taj dan smanjile gužve u prometu. 

Dodatna autobusna i tramvajska stajališta

Iz ZET-a poručuju da će već od subote proučavati prometnu situaciju kako bi na sam praznik znali organizirati dovoljan broj autobusa. Pomoći će i to što će uvesti i dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve izvanredne autobusne linije kretat će nakon popunjenja autobusa te neće imati usputna zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, već će voziti direktno na groblja. 

Za groblje Mirogoj i Krematorij na blagdan Svih svetih, autobusi će prometovati ujutro od osam sati do 21 sat, a za Miroševac i Markovo polje od osam do 20 sati. Od Kvaternikovog trga prema Srebrnjaku voziti će od osam do 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradska groblja će od srijede, 31. listopada, kao i u četvrtak 1. studenog biti otvorena sve do ponoći. Sav ostali prijevoz će na blagdan Svih svetih voziti po nedjeljnom, a na Dušni dan po subotnjem voznom redu. No, unatoč tome prometovat će veći broj tramvajskih i autobusnih linija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo