VIDEO: NIKAD EMOTIVNIJI MARIĆ / Pogledajte trenutak kada je Mariću glas zadrhtao: Nikad ga nismo vidjeli ovakvog

Zdravko Marić odlazi s funkcije ministra financija, a na današnjoj konferenciji za medije objasnio je svoje razloge

7.7.2022.
13:29
VOYO logo

Zdravko Marić odlazi s funkcije ministra financija, a na današnjoj konferenciji za medije objasnio je svoje razloge. Otišao je, kaže, iz osobnih razloga, a ne zna gdje će sada raditi. Posebno je emotivan bio kada se zahvaljivao svima, a na kraju obitelji.

"Ako sam išta vas naučio u šest i pol godina to je da su svi moji odgovori dosta iscrpni i sveobuhvatni. Podijelit ću s hrvatskom javnosti svoje razloge i objasnit ću svoju odluku. Nije to odluka napravljena laka srca i preko noći", započeo je Marić, vidno emotivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluku sam donio prije nekog vremena. Naravno, ovo su odluke koje nije lako, laka srca donijeti i ne donose se preko noći", rekao je te dodao kako je duboko i detaljno o svemu promišljao.

Image
ZAHVALIO SVIMA I OTIŠAO /

Marić na rubu suza otkrio zašto je otišao: 'Ne znam gdje ću sada raditi'; Komentirao i svoju aferu produženi vikend

Image
ZAHVALIO SVIMA I OTIŠAO /

Marić na rubu suza otkrio zašto je otišao: 'Ne znam gdje ću sada raditi'; Komentirao i svoju aferu produženi vikend

'Druga najvažnija funkcija u životu...'

"Prije šest i pol godina preuzeo sam i prisegnuo u Saboru na ovu časnu funkciju ministra financija. To je druga najvažnija funkcija koju sam u životu preuzeo, odmah nakon uloge oca. Kao i u svim poslovima koje sam do tada radio, na samom početku sam prionuo poslu časno i savjesno te sve ovo vrijeme odgovorno nastojao obavljati svoju dužnost", rekao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno, sa svojim timom u Ministarstvu financija i sa cijelom Vladom zajednički smo definirali određene prioritete, smjerove i ciljeve. Neka od tih naših postignuća se čine da su došla zdravo za gotovo i na lak način, ali nije tako. Trebalo je puno odricanja, rada, ali i puno sreće. Početkom mandata sam bio svjestan da je potrebno djelovati izuzetno brzo i izazov s kojim smo se tada suočili je prije svega bio donošenje proračuna. Iz tog vremena istaknut ću i nekoliko stvari koje sam zabilježio osobno, a koje ću pamtiti i cijeli život. Jedna od odluka je bila i odbijanje zaduživanja na stranom tržištu. Pamtim i ona vremena kada sam rejting agencijama išao predstaviti smanjivanje poreza, ali uspjeli smo ih uvjeriti da je to bio dobar potez i to smo nastavili tijekom cijeloga mandata."

Cijelu presicu Zdravka Marića pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo