SKANDAL NA ATRAKTIVNOJ LOKACIJI / Još jedan kojem nitko ne može stati na kraj: Poduzetnik gradi vilu protiv svih pravila, a ljudi se sklanjaju od prašine

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Radovi prema izjavama svjedoka traju već treće ljeto, iako je na snazi obustava koja se u Makarskoj odnosi na razdoblje od 1. svibnja do 30. rujna

11.8.2021.
14:26
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nesvakidašnji skandal događa se ovih dana u Makarskoj na jednoj od atraktivnijih lokacija. Naime, Večernji list piše da poduzetnik i građevinar Vinko Glavaš u srcu sezone, kada je na snazi zabrana radova, praktički nesmetano izvodi iste na svojem zemljištu gdje gradi vilu.

Unatoč naporima gradskih vlasti i tome što je nekoliko puta bio prijavljivan inspekciji, radovi i dalje ne staju što stvara velike probleme susjedima, ali i turistima koji zbog buke i prašine bježe glavom bez obzira. Glavaš je navodno 2018. počeo s radovima na svojim zemljišnim česticama na predjelu Kotišina, ignorirajući pritom prostorni plan te je počeo graditi na zemljištu koje nije kategorizirano kao građevinsko, već kao poljoprivredno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KINEZIMA SE GRADNJA NIJE ISPLATILA? /

Cijene građevinskih materijala divljaju, vlasnik tvrtke tvrdi da su projekti na rubu gubitka: 'Stvarnost je potpuno drugačija

Image
KINEZIMA SE GRADNJA NIJE ISPLATILA? /

Cijene građevinskih materijala divljaju, vlasnik tvrtke tvrdi da su projekti na rubu gubitka: 'Stvarnost je potpuno drugačija

Radovi prema izjavama svjedoka traju već treće ljeto, iako je na snazi obustava koja se u Makarskoj odnosi na razdoblje od 1. svibnja do 30. rujna.

Nadležni ne reagiraju

Gradonačelnik Zoran Paunović kaže da su o svemu obavijestili građevinsku inspekciju u Splitu dva puta o ilegalnoj gradnji jer čovjek ne posjeduje građevinsku dozvolu i ne postoji teoretska mogućnost da je dobije na poljoprivrednom zemljištu. No, nitko im nije odgovorio ni izašao na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su prijavljivali i radove u srcu sezone, ni tome se ne može stati na kraj, a u gradskoj upravi sumnjaju da je poduzetnik itekako dobro premrežen pa svaki put prije dolaska komunalnih redara na teren dobije dojavu, samostalno zaustavi radove i s terena otjera radnike. Gradonačelnik Paunović tvrdi da grad Makarska može samo izdati novčanu kaznu, ali ne i zatvoriti gradilište jer su takvi manevri u nadležnosti građevinske inspekcije.

U razgovoru s novinarima Večernjeg lista, Glavaš je demantirao da je vlasnik zemljišta te je tvrdio da on nije ništa radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turisti bježe zbog buke i prašine

Glavaš nije bio nešto razgovorljiv, kao niti njegovi susjedi, no jedan je ipak odlučio javno progovoriti o svemu. Riječ je o prvom susjedu Dirku Langneru, njemačkom odvjetniku koji je u Makarskoj prije nekoliko godina kupio vikendicu.

Kada je kupio kuću, Langner i njegova obitelj bili su iznenađeni što je kraj njih izgrađena nova zgrada, jer im je agent za nekretnine kazao da se na tom području ne smije graditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njima i njihovim gostima koji su iznajmljivali kuću smetala je jaka građevinska buka i prljavština zbog opsežnih radova tijekom ljeta, a prijavu protiv radova prošle je godine podnio i prijatelj susjeda, jedan odvjetnik iz Zagreba. No bez obzira na prijavu, ništa se nije pomaknulo s mrtve točke.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo