Podravka ga uzdignula i 'pokopala'

Polančec je bio ministar i potpredsjednik u Vladi bivšeg premijera Ive Sanadera koji ga je uveo u visoku politiku.

30.3.2010.
15:03
VOYO logo

Pod pritiskom da je umiješan u aferu u koprivničkoj Podravci Damir Polančec je ostavku premijerki Kosor kuvertirao 30. listopada prošle godine, a ona ju je prihvatila. Na oproštajnoj konferenciji za novinare Sanaderov ministar je poručio da se će sam braniti od optužbi bez zaštite koju mu je do tada pružala funkcija potpredsjednika Vlade.

Kao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Koprivnice Polančec je sredinom veljače 2005. imenovan potpredsjednika Vlade, zamijenivši Andriju Hebranga, koji je dao ostavku. Početkom 2008., u novoj Vladi premijera Sanadera, imenovan je potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego li je ušao u visoku politiku, Polančec je uspješnu karijeru ostvario u Podravci. Nakon završenog studija agroekonomije, u kolovozu 1992., kao tehnolog kratko je radio u proizvodnji sireva u Dukatu. Iste godine prelazi u Podravku, gdje je prve dvije godine radio u FC Nabava - uvoz na radnom mjestu referenta zaduženog za nabavu voća i povrća.

Potom je imenovan komercijalnim, a nakon tri godine višim komercijalnim referentom zaduženim za nabavu sušenog povrća, ponajprije iz tranzicijskih zemalja (Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska, Bugarska, Makedonija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U travnju 1997. postaje član tima za restrukturiranje nabave, logistike i proizvodnje, zadužen za nabavu, a u rujnu 1997. imenovan je direktorom centralne nabave.

Od ožujka 2000. bio je član Uprave Podravke, zadužen za razvoj tržišta Hrvatske i jugoistočne Europe te upravljanje materijalima. U istom sazivu Uprave u siječnju 2003. zadužen je za prodaju i razvoj tržišta. U kolovozu 2003. imenovan je članom Uprave Podravke zaduženim za razvoj internacionalnih tržišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo