RAZNOLIKA ISKUSTVA / Vodeći švicarski list pitao čitatelje kako im je bilo u Hrvatskoj: 'Loša infrastruktura, cijene visoke, a reći ću vam nešto i o plažama'

Image
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

Švicarski Blick osvrnuo se u jednom svom tekstu na odmor u Hrvatskoj, koji bi ove bi godine trebao biti vrlo popularan, posebice među gostima koji dolaze automobilima

4.7.2023.
21:16
Zvonimir Barišin/PIXSELL
VOYO logo

Švicarski Blick osvrnuo se u jednom svom tekstu na odmor u Hrvatskoj, koji bi ove bi godine trebao biti vrlo popularan, posebice među gostima koji dolaze automobilima.

Neki njihovi čitatelji, koji su već ranije bili u Hrvatskoj, podijelili su svoja iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jacky Hermann u Hrvatskoj je bila 15 puta i puno je toga vidjela na svojim putovanjima. "Mislim da je Hrvatska prekrasna zemlja s dragim ljudima", rekla je. Dodala je i da je kod nas divlje kampiranje zabranjeno. “Ljudi dođu i ostave smeće. Bilo u Švicarskoj ili u inozemstvu, posvuda je ista pjesma", kaže.

POGLEDAJTE VIDEO: Idilu u bračkoj laguni narušili su njemački turisti. Iz jahte ispustili fekalije i balast

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o zabrani kampiranja u divljini, Kurt Tanner ne vjeruje da će ona naštetiti Hrvatskoj kao destinaciji za odmor. To što je divlje kampiranje zabranjeno ne znači da Hrvatska nije pogodna za kampere, kaže. Ima prijatelje koji vole kampirati i oduševljeni su Hrvatskom kao destinacijom. 

Neki ne preporučuju našu zemlju

Tobias Wüthrich Hrvatsku primjerice - ne preporučuje. Prije tjedan dana bio je u Puli. "Plaže su normalne i lijepe, ali to nema veze s 'nevjerojatnim'." Iako je ljetovanje jeftinije nego u Italiji ili Francuskoj, on je mišljenja da se ne isplati. "Nije bilo ni traga životu ili romantici", piše. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alex Müller također nije oduševljen našom zemljom. “Pod plažom iz snova razumijem nešto drugo. Osim toga, infrastruktura je katastrofalna, a cijene su dosta visoke”, rekao je, dodajući da bez obzira na to, svatko može odlučiti gdje želi provesti odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo