Neopoziva ostavka /

Podjele zbog prosvjeda u Vukovaru, Sačić napušta Generalski zbor: 'Pretvara nas se u ogranak HDZ-a!'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Željko Sačić odlučio se zbog prosvjeda u Vukovaru rastati s Generalskim zborom

4.10.2018.
10:00
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Željko Sačić, jedan od najistaknutijih članova Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), dao je neopozivu ostavku na mjesto u Upravnom odboru.

"Ne mogu tako, nema ovo smisla, dajem neopozivu ostavku na mjesto u Upravnom odboru HGZ-a. Okrenuli ste leđa hrvatskoj žrtvi", napisao je Sačić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, čelnik Generalskog zbora Pavao Miljavac nakon sastanka s premijerom Plenkovićem poručio da neće ići na mirni prosvjed u Vukovar i da to nije način iako se oni zalažu za procesuiranje ratnih zločina.

Sačić je na Facebooku još napisao kako je na posljednjem sastanku HGZ-a upozorio na opasnost da se Zbor pretvori u "ogranak HDZ-a". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo, dočekali smo i to, gospodin Plenković se zaželio "milovanja ", klečanja, rukoljuba i javnog obeščašćivanja naših generala, pobjedničke Hrvatske vojske i policije ...i nažalost, tu želju mu ispunilo u njegovom Uredu !!! Sinoć, na sastanku HGZ-a, jasno sam upozorio na opasnost da nas, protivno nasem Statutu, pretvore u " ogranak HDZ-a" i točno prognozirao što će se (negativno) dogoditi ako na poziv predsjednika Vlade generali ne podrže ili poput Đakića "osude " javno okupljanje hrvatskih domoljuba u Vukovaru i, predvidljivo, sve se obistinilo, a ja i nekoliko mojih ratnih kolega, ostali smo u manjini!" komentirao je Sačić na Facebooku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo