REKONSTRUKCIJA VLADE / Počeo je sastanak vladajuće koalicije: Hoćemo li danas saznati nova imena ministara? Ćorić: 'Do daljnjeg ću se suzdržati'

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Šef Reformista Radimir Čačić izjavio je da se nada da će 'valjda danas saznati nešto'

19.4.2022.
12:31
Slavko Midzor/Pixsell
VOYO logo

U podne se sastaje vladajuća većina, a zatim u 16 sati Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a vezano za rekonstrukciju Vlade. Očekuje se da će premijer Andrej Plenković otkriti promjene u Vladi te objaviti imena ministara koji odlaze.

Nagađa se da bi iz Vlade bi mogli otići potpredsjednik Boris Milošević te ministri Josip AladrovićTomislav ĆorićVili BerošMarija VučkovićMario Banožić te Nataša Tramišak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ministarstvu graditeljstva Ivan Paladina je zamijenio Darka Horvata koji je bio uhićen i u pritvoru.

Image
'OVA VLADA JE MRTVA' /

Nino Raspudić u studiju Net.hr-a: 'HDZ-ova hobotnica se raspada, rekonstrukcija je šminkanje mrtvaca'

Image
'OVA VLADA JE MRTVA' /

Nino Raspudić u studiju Net.hr-a: 'HDZ-ova hobotnica se raspada, rekonstrukcija je šminkanje mrtvaca'

Tko bi mogle biti zamjene?

Kao moguća zamjena za Aladrovića spominje se državna tajnica u Središnjem uredu za demografiju i mlade Željka Josić, dok bi kao moguće zamjene za Miloševića mogle biti državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić i profesorica na Pravnom fakultetu Snježana Vasiljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića mogao bi doći Davor Filipović, koji je prošle godine bio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Ćorić: 'Do daljnjeg ću se suzdržati'

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić osvrnuo se najavljenu rekonstrukciju Vlade prigodom obilaska hrvatske tvrtke koja se bavi regeneracijom opasnog otpada. Izjavio je da će se suzdržati od komentara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče rekonstrukcije Vlade, moje komentare ste imali prilike čuti u nekom inicijalnom tjednu najava o toj rekonstrukciji. Do daljnjega ću se suzdržati, kao što sam i rekao", rekao je Ćorić.

Danas nećemo ništa konkretno saznati?

Jedan od HDZ-ovih koalicijskih partnera otkrio je za Jutarnji list hoće li Plenković imena novih ministara priopćiti svojim koalicijskim partnerima na sastanku vladajuće većine koji je počeo u podne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da danas nećemo doznati ništa konkretno u tom smislu. Čini mi se da će premijer Plenković kandidate za nove ministre najprije predstaviti svojim stranačkim kolegama na sastanku vrha HDZ-a danas poslijepodne", rekao je.

Šef Reformista Radimir Čačić izjavio je da ide na sastanak te kako se nada da će "valjda danas saznati nešto". Otkrio je i da ga oko rekonstrukcije Vlade partneri iz HDZ-a zasad nisu konzultirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike