'lov' na golotinju / Počelo kažnjavanje 'golaća' na Stradunu: provjerili smo kako su na novi Pravilnik reagirali turisti i domaći

Ukoliko se dubrovačkom jezgrom prošetate polugoli, stići će vas kazna od tisuću kuna. Ako platite na licu mjesta, kazna će vas izaći upola manje

23.8.2016.
20:30
VOYO logo

U Dubrovniku je stupio na snagu novi Pravilnik o komunalnom redu. Šetnja povijesnom  gradskom jezgrom u neprimjerenoj odjeći, kupaćem kostimu ili bez majice, kažnjavat će se novčanim kaznama.

U ranu zoru postavljene su ploče s upozorenjima, a u akciju su krenuli komunalni redari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko upozorenje ne posluša, svojom golotinjom punit će gradski proračun.

"Kazna je tisuću kuna. Ukoliko je odbije platiti ili odbije dati podatke, postoji mogućnost i privođenja, uz pomoć policije, i pokretanja prekršajnog naloga", pojašnjava komunalni redar Ivica Cumeljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna se spušta na 500 kuna ako se plati na licu mjesta.

Idejni tvorac pravila, dogradonačelnik Željko Raguž, nedavno je za jednu polugolu damu rekao kako bi je bilo grijeh kazniti. No njegovi redari neće raditi razlike među 'golaćima'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, neće biti tolerancije, na svakoga se gleda isto. Svaka stranka u postupku će biti jednako upozorena i jednako sankcionirana", kaže komunalni redar Cumeljan.

Tolerancije neće biti ni za one koji pse ne drže na uzici te one koji se gradom odluče provozati mopedom ili biciklom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što o novom Pravilniku kažu turisti, ali i domaći, pogledajte u video prilogu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo