'i vani si' / Počeli jubilarni 25. dani Hrvatskog filma: u kategoriji 'Posao ne čini čovjeka' je i kratki film našeg Ivana Skorina

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Film RTL-ovog reportera Ivana Skorina je inspiriran istinitom pričom, a pokušava odgovoriti na pitanje što sve zbog posla propušta djelatnik televizije

21.4.2016.
22:25
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U četvrtak su počeli jubilarni 25. dani Hrvatskog filma. U zagrebačkom kinu Europa prikazuju se najbolja domaća ostvarenja kratkog, srednjeg i dugog metra snimljena u protekloj godini. 

U kategoriji "Posao ne čini čovjeka" je i kratki igrani film "I vani si", čiji su scenaristi i redatelji Edin Mahmuljin i naš reporter Ivan Skorin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je inspiriran istinitom pričom, a pokušava odgovoriti na pitanje što sve propušta djelatnik televizije zbog hektičnog novinarskog posla.

"Što se propušta, to je ta neka nit vodilja kojom smo krenuli raditi ovaj film prije dvije i pol godine. U principu, prijatelj montažer je obolio od leukemije i završio je u bolnici. Mi smo ga tamo posjećivali, pričali smo. To je u početku bila nekakva zezancija i oblik terapije, kao jednog dana ćemo raditi film o tome što ti sada proživljavaš. Ali on je rekao, znate što, ja sam tek sada shvatio što sam sve u svom televizijskom poslu propustio. I onda smo mi krenuli raditi film. Prvo zajedno pisati scenarij s njim i malo po malo, uz veliku pomoć dobrih ljudi, smo skupili ekipu, nažicali opremu i lokacije i postavili prvi set. I kroz sami taj film i posao koji radimo, shvatili smo da ne stižemo ništa. Sami sebi smo počeli odgovarati na to pitanje - što se propušta. I nadam se da smo filmom barem malo uspjeli dočarati odgovor na to pitanje", kaže naš Ivan Skorin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo