POČELA RASPRODAJA U AGROKORU: / Prvi na bubnju Todorićev helikopter, jahte i luksuzni auti, a onda nekretnine i tvrtke?

Image
Foto: CROPIX

Agrokor počinje prodavati svu "imovinu koja nije neophodna za poslovanje" - a počinje s luksuznim jahtama, automobilima i helikopterom.

20.5.2017.
8:51
CROPIX
VOYO logo

“U ovom trenutku izvanredna uprava Agrokora razmatra prije svega prodaju pokretnina koje nisu neophodne za poslovanje Agrokora d.d. i operativnih kompanija u sustavu Agrokora. Kao prvi korak, izvanredna uprava Agrokor d.d. priprema javni poziv za prikupljanje iskaza interesa potencijalnih kupaca moguće zainteresiranih za kupnju helikoptera i jahte koji su u vlasništvu Agrokora d.d., koji će biti objavljen sljedeći tjedan. Također, izvanredna uprava radi na smanjivanju voznog parka Agrokora d.d. te se u kontaktu s leasing kućama rješava pitanje najluksuznijih automobila iz tog voznog parka, prije svega marki Mercedes, Range Rover i Audi, koji nisu neophodni za poslovanje kompanije” odgovorila je izvanredna uprava Agrokora.

Image
DOBAVLJAČI U RATU S AGROKOROM IZVLAČE DOSAD NAJJAČE ORUŽJE: /

Otvoreno priznaju - spremni su na potez koji bi mogao uništiti Konzum

Image
DOBAVLJAČI U RATU S AGROKOROM IZVLAČE DOSAD NAJJAČE ORUŽJE: /

Otvoreno priznaju - spremni su na potez koji bi mogao uništiti Konzum

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, kao prve pokretnine za koje će se objaviti javni poziv naći će se motorna jahta Riva 85 Opera, dužine 23,86 metara, s godinom proizvodnje 2006., te helikopter Bell 427 VFR, godine proizvodnje 2006. Kada je u pitanju smanjenje broja automobila u koncernu, radi se o više auta modela Audi A8, Mercedesima S 600 i GLS, Range Roveru, a na koncu tog procesa vozni park Agrokora trebao bi se smanjiti za 60 posto, kada svi dogovori s leasing kućama, koji su u tijeku, budu gotovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kap u moru - slijede nekretnine?

AGROKOR PRVI PUT OBJAVIO: ‘Utvrdili smo koliki je ukupni dug koncerna, ali to nije konačna brojka…’

Ipak, to je kap u moru. Procjenjuje se i da bi se od prodaje jahte i helikoptera mogao uprihoditi prvi milijun eura od prodaje imovine, a tvrtka je objavila kako ukupni dug iznosi 40,4 milijarde kuna. Iz ove statistike isključene su obveze koje Agrokorova proširena grupa ima prema Mercatoru i tvrtkama povezanima s njime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući korak je prodaja nekretnina za koje se procijeni da nisu potrebne za poslovanje koncerna i njegovih kompanija, a potom i prodaja tvrtki koje ne pripadaju portfelju proizvodnih, prerađivačkih i maloprodajnih poduzeća, no za to izvanredni povjerenik mora dobiti suglasnost vjerovničkog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo