PAZITE NA MALIŠANE / Počela nova školska godina: HAK poziva vozače na dodatni oprez

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HAK roditeljima savjetuje da prvih dana prate djecu u školu i putem ih upozoravaju na opasna mjesta, a djeci da hodaju pločnikom ili lijevom stranom kolnika

7.9.2015.
7:13
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Zbog početka školske godine Hrvatski autoklub (HAK) pozvao je u ponedjeljak vozače na dodatni oprez i obavezno poštivanje ograničenja od 40 km/h, osobito u blizini škola i vrtića, ali i na cestama u naseljima koje vode u smjeru škola.

Roditeljima savjetuje da prvih dana prate djecu u školu i putem ih upozoravaju na opasna mjesta, a djeci da hodaju pločnikom ili lijevom stranom kolnika, ako su u grupi u koloni, jedan iza drugoga te da cestu prelaze samo preko pješačkog prijelaza i na zeleno svjetlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK obavještava da je zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina). Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između vijadukta Božići i južnog ulaza u tunel Sveti Rok, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na mostu Rječina na riječkoj obilaznici.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, ima je i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Ivanić Grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozači se pozivaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja, a trajekti i katamarani plove redovito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo