PLENKOVIĆ NA SJEDNICI VLADE U SPLITU: /

'U područje Splita uložit ćemo gotovo dvije milijarde kuna'

Image
Foto: Pixsell

Na sjednici u splitskoj Banovini bili su svi članovi Vlade, saborski zastupnici iz Splitsko-dalmatinske županije,

4.5.2018.
12:35
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković istaknuo je da Vlada na sjednici u Splitu donosi odluke o nizu projekata značajnih za taj grad i Splitsko-dalmatinsku županiju, u vrijednosti gotovo dvije milijarde kuna, što je snažna projektna i financijska poruka tom području.

Premijer je na početku sjednice istaknuo da će se danas u Splitu potpisati ugovori vrijedni preko 400 milijuna kuna, te da će kroz brojne projekte, o kojima će Vlada također donijeti odluku, u to područje ukupno biti uloženo gotovo dvije milijarde kuna,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica Vlade u Splitu održava se uoči blagdana sv. Dujma, a većinom je posvećena razvoju Grada i Splitsko-dalmatinske županije.

"Sve što radimo, radimo u duhu partnerstva i suradnje", rekao je Plenković i podsjetio da je to već peta sjednica Vlade za njegova mandata koja se održava izvan Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točka preokreta

Na sjednici u splitskoj Banovini bili su svi članovi Vlade, saborski zastupnici iz Splitsko-dalmatinske županije, a kao domaćini na početku sjednice nazočnima su se obratili župan Blaženko Boban (HDZ) i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ), koji su ocijenili da će ova sjednica biti točka preokreta i jamstvo za razvoj tog prostora, kako bi postao motor razvoja za južnu Hrvatsku.

"Vlada zasjeda u Splitu nakon punih 14 godina", rekao je Boban najavljujući velike prometne infrastrukturne županijske projekte, poput tunela kroz Kozjak i tunela Ravča - Drvenik, te brze ceste Zagvozd - Imotski i Dugopolje - Sinj.

Kao glavni cilj najavio je projekt održivog turizma, produžetka turističke sezone i povezivanje Zagore s priobaljem.

Uoči blagdana Sv. Dujma u splitskom HNK-u je održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je prethodno objavila kako će pokrenuti aktivnosti radi uvrštenja na listu strateških projekata nekoliko projekata, a o njima će biti usvojeni i zaključci o realizaciji. To su novi ulaz u Split - čvor Vučevica na A1 - tunel Kozjak - čvor na DC8 - Trajektna luka Split i projekt povezivanja brzom prigradskom željeznicom kolodvora Split, u trajektnoj luci Split (Istočna obala), sa Zračnom lukom Split te izgradnja intermodalnog čvora novog glavnog kolodvora Split (Kopilica); projekt nove multimodalne platforme Splitske aglomeracije Solin - Stobreč - Dugi Rat – Omiš. Usvojit će među ostalim zaključak u vezi sa sanacijom odlagališta otpada Karepovac, kao i u vezi s projektom izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Lećevica. Vlada će donijeti i više odluka o darovanju nekretnina u vlasništvu države.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo