tradicionalna norijada /

Maturanti na ulicama slave kraj srednje škole: evo kako izgledaju povorke diljem Hrvatske

Image
Foto: Nikola Cutuk/Dusko Marusic/Marko Lukunic/Patrik Macek/PIXSELL

Maturanti su centar mentropole okupirali pjesmom, smijehom i zvižducima, a nije izostalo niti gađanje brašnom te tradicionalno kupanje u fontani Manduševac

19.5.2017.
12:21
Nikola Cutuk/Dusko Marusic/Marko Lukunic/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo
Image

Počela je Norijada: maturanti na ulicama slave završetak srednjoškolskog obrazovanja

Image

Počela je Norijada: maturanti na ulicama slave završetak srednjoškolskog obrazovanja

U 11:30 započeo je službeni program Norijade na glavnom zagrebačkom trgu. Tisuće maturanata okupile su se kako bi obilježile zadnji dan škole, nakon čega ih čeka cjelodnevno slavlje na Bundeku.

Maturanti su centar mentropole okupirali pjesmom, smijehom i zvižducima, a nije izostalo niti gađanje brašnom te tradicionalno kupanje u fontani Manduševac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Bundeku će ih, uz ostale, stand up komičar Marko Petar Orešković i pjevač Ivan Zak. Iz Grada predviđaju da će doći oko 6000 maturanata na Trg i još 3000 će im se pridružiti na Bundeku.

U svrhu sigurnog obilježavanja cijelo vrijeme održavanja programa u parku Bundek će dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba, a po završetku programa koji završava u 22.00 sata, ZET će osigurati pojačane linije javnog prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

(Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Mi vam prenosimo atmosferu i iz ostalih gradova u priloženoj FOTOGALERIJI.

Počela je norijada: pogledajte trase kojima ćete zaobići kolone i gužve

Danas se u Zagrebu održava Dan maturanata, pa se tako na središnjem zagrebačkom trgu okupilo više od šest tisuća maturanata. Okupljanje je počelo u 11:30 sati, a oko podneva su maturanti krenuli prema Bundeku gdje je organizirana ovogodišnja proslava.

Zbog Dana maturanata neke trase tramvajskih i autobusnih linija bit će izmjenjene, a ZET je u prioćenju objasnio kako će se kretati kolona i gdje će promet biti preusmjeren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trasa kretanja kolone: Trg bana Josipa Jelačića - Praška - Trg Nikole Šubića Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara – Ulica Hrvatske bratske zajednice - Avenija Većeslava Holjevca - Damira Tomljanovića Gavrana - Bundek.

Ovisno o prolasku kolone kroz grad, u tramvajskom i autobusnom prometu dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 11.15 sati, kada će linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17, koje uobičajeno prolaze središnjim gradskim trgom, biti preusmjerene na Glavni kolodvor.

Nakon polaska kolone sa Trga bana Josipa Jelačića u 12 sati, kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom očekuje se dvadesetak minuta kasnije, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu.

Nadalje, oko 12.35 sati, kako bi kolona nesmetano prošla do Avenije Hrvatske bratske zajednice, privremeno će se obustaviti tramvajski promet Ulicom grada Vukovara, u zoni Miramarske ceste.

Autobusne linije terminala Glavni kolodvor preusmjeravat će se od 12.30 sati. Autobusi će do svojih uobičajenih trasa voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku kada se kolona maturanata približi Mostu slobode, autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik", stoji u priopćenju ZET-a.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo