Dizanje rejtinga? / Reakcije na potez predsjednice: 'Ovo što je učinila više liči na reklamu za dezodorans'

Predsjednica je sinoć nakon utakmice upala u svlačionicu vatrenih, a video tog čina dobio je više od 40.000 lajkova

3.7.2018.
6:54
VOYO logo

Na račun jučerašnje nogometne pobjede Kolinda Grabar-Kitarović skupila je desetke tisuća lajkova na svojoj fejsbuk stranici. Sa tribina u svlačionicu, iz svlačionice ravno na društvene mreže. 

"Predsjednica je jučer mislila da ima pravo iskoristiti veliko slavlje nakon velike pobjede u ne naročito dobroj utakmici, tako da je fizički uznemirila skupinu polugolih nogometaša kako bi sebi povećala popularnost", kazao je Žarko Puhovski, politički analitičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da joj je to pošlo za rukom govori više od 45 tisuća lajkova ispod fotografija s najpopularnijim ljudima u zemlji. "Nema ništa loše u tome da se ona veselila, ali ipak je malo neukusno da je iskoristila svoju funkciju na taj način, obzirom da se ne radi samo o veselju, inače taj video nikad ne bi bio snimljen, ili bar objavljen", smatra kolumnist Jasmin Klarić.

>> Predsjednica žestoko bodri Vatrene na tribinama u Rusiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranka Kosor, bivša premijerka i bivša stranačka kolegica ovaj potez kritizirala je na Twitteru: "U politici sam naučila da upadanje dužnosnica u svlačionice i grljenje s igračima koji to nevoljko prihvaćaju pa odmah nakon ljubljenja sjedaju ili odlaze, ne pomaže jačanju percepcije o nužnosti veće participacije žena u politici. Dapače"

S time se slaže i sociologinja Branka Galić, pitajući se bi li premijer polučio isto oduševljenje da je ušao u žensku svlačionicu. "Na ovaj način je predsjednica učinila medvjeđu uslugu ženama, jer je dodatno potvrdila tu stereotipnu sliku koja se svodi na seksualnost, a ne druge karakteristike koje bi predsjednica ili predsjednik trebali imati u politici", kazala je Galić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Predsjednica stigla u Rusiju i posjetila igrače: 'Prognoziram 3-1 za nas'

Političarka, Dubravka Šuica, u ovom potezu ne vidi ništa loše. "Veseli se s narodom, veseli se s igračima. Pa ja sam to s vaterpolistima uvijek radila", kazala je Šuica. Na sličan način pobjedu svoje momčadi proslavila je i njemačka kancelarka Angela Merkel nakon što je njemačka reprezentacija pobijedila Tursku na Euru 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za razliku od jadnog Šukera, njemački predsjednik nogometnog saveza je prosvjedovao protiv toga. Tako da ovo što je Kolinda Grabar-Kitarović učinila više liči na reklamu za dezodorans u kojoj se pojavljuje Joan Collins", tvrdi Puhovski.

Sljedeća prilika za reklamu igra se u subotu u Sočiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo