iz grada heroja / Plenković za RTL Danas: 'Cijeli mandat ćemo voditi računa da pomažemo Vukovaru'

Gostujući u RTL-u Danas Andrej Plenković naglasio je kako će Vlada iduće četiri godine u svom fokusu imati Vukovar

17.11.2016.
19:22
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković kazao je za RTL Danas kako će se aktualna vlast cijeli svoj mandat truditi pomoći Vukovaru te razvojno i gospodarski sudjelovati u osnaživanju grada na Dunavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo došli danas kao Vlada s porukom ohrabrenja, suradnje i porukom za budućnost hrvatskog Vukovara. Uoči 25 obljetnice Dana sjećanja došli smo s velikim poštovanjem prema žrtvi svih hrvatskih branitelja, svim poginulim, stradalim i nestalim braniteljima. Sjednica Vlade nije bila samo simbolična, nego i operativna. Locirali smo kroz različite projekte danas više od 60 milijuna kuna, ugovor kojeg je potpisalo četvoro ministara potpisalo s Vukovarom znači da ćemo cijeli mandat voditi računa da pomognemo Vukovaru", izjavio je. 

Image
GRAD HEROJ /

Vlada zasjeda u Vukovaru: iz proračuna će osigurati 18,5 milijuna kuna za obnovu Vodotornja

Image
GRAD HEROJ /

Vlada zasjeda u Vukovaru: iz proračuna će osigurati 18,5 milijuna kuna za obnovu Vodotornja

"S gradonačelnikom Penavom sam stalno u kontaktu. Nema drugih gradova uz Vukovar, uz Zagreb i Dubrovnik, u kojem sam više puta bio kao državni tajnik, kao saborski i europarlamentarni zastupnik i sada kao predsjednik Vlade. Dobro sam upoznat s realnom situacijom u Vukovaru - od demografskog pada, pada zaposlenosti, preko problema koje građani imaju u svakodnevnom životu do teške gospodarske situacije. Ti porazni podaci o situaciji u Vukovaru nisu me iznenadili, ali su nam poticaj da se učini više nego do sada. Premda cijenim sve napore koje su činile prijašnje vlade i brojni naši sugrađani. Bit ćemo u stalnoj komunikaciji s gradonačelnikom Penavom nastojati naći rješanja za razvojna i gospodarskom smislu razvoja grada", istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kako će stimulirati ulagače, Plenković je odgovorio: "Promijenit ćemo ulagačku klimu za cijeku Hrvatsku. Nakon porezne reforme idemo na ukidanje parafiskalnih nameta, na kreiranje poslovnog, pravnog okruženja koji žele raditi poslovni plan i ulagati u Hrvatskoj. Vukovar, obzirom na svoj položaj - to što je jedina relevantna luka na Dunavu u Hrvatskoj - ima potencijal".

"Oformili smo radnu skupinu koja će raditi na tome da uvaži žrtvu Vukovara, da se ovaj grad i sve ono što on simbolizira u Domovinskom ratu, svi oni koji su dali živote za Hrvatsku, na kvalitetan način se regulira. Bit će uključeni svi resori i svi stručnjaci. Želimo da Vukovar i u obrazovnom ciklusu ostane ona referentna točka na koju ćemo se uvijek vraćati s ponosom i velikim respektom prema onima koji su dali život za Hrvatsku", naglasio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo