premijer slovencima / Plenković: 'Svako posezanje za nekakvim blokadama uvijek se obije o glavu onima koji to rade'

'Nisam kao neki drugi koji se uzbude kad dođem u posjet Bruxellesu'

28.9.2019.
12:35
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Bruxellesu je komentirao sve glasnije kritike iz Slovenija zbog vjerojatno ulaska Hrvatske u Schengen, javlja reporterka RTL-a Damira Gregoret.

Da podsjetimo, slovenski premijer Marjan Šarec prošloga tjedna izrazio je nezadovoljstvo odlukom odlazeće Europske komisije da se pitanje: "Ispunjava li Hrvatska tehničke uvjete za pristup schengenskom prostoru?" stavi na dnevni red jer je Slovenija o tome rezervirana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slovenija zna kako je iznimno zahtjevno imati vanjsku schengensku granicu, a zabrinjava me što Hrvatska nema riješeno granično pitanje praktički ni s jednom državom. Kako onda možemo zaobići ta pitanja i automatski odrediti da je netko primjeren za ulazak u Schengen?", rekao je Šarec.

Prije njega u New Yorku je stajalište da Slovenija ne može dopustiti ulazak Hrvatske u Schengen ako ne provede arbitražnu presudu o granici istaknuo i ministar vanjskih poslova Miro Cerar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje su opcije ako Slovenija odluči blokirati ulazak Hrvatske?

Na pitanje koje su opcije ako Slovenija odluči blokirati ulazak Hrvatske u Schengen, hrvatski premijer odgovara:

"Dosta široke i velike", kazao je Andrej Plenković, a na pitanje može li ih objasniti, kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema potrebe, nisam kao neki drugi koji se uzbude kad dođem u posjet Bruxellesu, nismo nikada komentirali slovenske posjete ovom gradu ničim izazvani.", rekao je i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo mi vremena za trezvene, bilateralne razgovore, poručio je Sloveniji i dodao: 

"Svako posezanje za nekakvim blokadama, zlorabljenje teme koja nema veze s onim što je supstanca na kraju se uvijek obije o glavu onima koji to rade", kazao je hrvatski premijer, javlja reporterka RTL-a Damira Gregoret

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike