LIJEPO ČAŠĆENJE PRED BOŽIĆ / Plenković se obrušio na zastupnike koji su bili protiv obuke ukrajinskih vojnika: 'Ta stigma i ljaga će ih dugo pratiti'

Tekstualni prijenos sjednice Vlade mogli ste pratiti na portalu Net.hr

22.12.2022.
11:15
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković na današnjoj je sjednici Vlade čestitao Vatrenima na uspjehu na Svjetskom prvenstvu i osvajanju brončane medalje te izuzetnoj promociji Hrvatske koja je dobila dodatni brending, a zatim je govorio o uspjesima Vlade u 2022. godini.

"Nezaposlenost je rekordno niska, a rekordno visoka zaposlenost, rekordan je i izvoz, a jednako tako ostvareni su rekordi u prihodima u turizmu. Gospodarska politika u zadnjih šest i pol godina omogućila je da su u RH povećanje plaće i mirovine znatno više rasle nego u jednom mandatu prije bilo koje druge Vlade."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NE MIRI SE S PORAZOM /

Plenković i dalje ljutit na oporbu zbog obuke Ukrajinaca: 'Oni su osramotili sebe. Dok su živi to ću im govoriti!'

Image
NE MIRI SE S PORAZOM /

Plenković i dalje ljutit na oporbu zbog obuke Ukrajinaca: 'Oni su osramotili sebe. Dok su živi to ću im govoriti!'

Rasla plaća i mirovina

Podsjetio je i na rast BDP-a, kao i rast prosječne plaće i mirovine. "Sve je to pridonijelo da unatoč inflatornim pritiscima pomognemo onima kojima je ova kriza bila najteža za podnijeti i na taj način očuvamo socijalnu koheziju u društvu", rekao je Plenković.

Podsjetio je i na ograničavanje cijena goriva, dodavši da je cijena benzina prvi put u dugo vremena pala ispod 10 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrušio se na 54 zastupnika

Komentirao je i glasanje o obuci ukrajinskih vojnika u Saboru, kazavši da tu nije bilo argumenata.

"Nijedan logičan, nijedan utemeljen na logičnom izboru, napravili su malu ogradu na inače principijelnoj politici Hrvatske vlade podrške Ukrajini. Posjet predsjednika Volodimira Zelenskog SAD-u govori o tome koliko su saborski zastupnici pogriješili. Ovih 54 neka se pogleda u ogledalo i neka prate što rade nama savezničke države, što radi NATO, što radi većina onih političara i zemalja za što je Hrvatska provela godine da postane dio tog društva, a ne da bude dio društva koji ne zna razaznati dobro od zla i dan od noći. Ta stigma i ljaga će ih dugo pratiti pa da se slučajno to ne bi zaboravilo", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

_____________________

Na dnevnom redu sjednice Vlade RH je konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu te Prijedlog izmjene Karte regionalnih potpora za razdoblje 2022. - 2027. Vlada će donijeti i odluke o dodjeli jednokratnog novčanog primanja - korisnicima mirovine i korisnicima prava u sustavu socijalne skrbi radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, a korisnicima doplatka za djecu radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donijet će i odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći osobama stradalim u potresu, a na dnevnom je redu i nekoliko zaključaka o nastavku pomoći i u idućih šest mjeseci stradalima na potresima pogođenim područjima - o otpisu potraživanja i naknade za električnu i toplinsku energiju, produženju korištenja autoceste Zagreb-Sisak bez plaćanja cestarine te besplatnog prijevoza vlakom za stanovnike pogođene potresom na području Sisačko- moslavačke županije, kao i otpisu potraživanja nastalih po osnovi RTV pristojbe.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo