obojica zadovoljni / Plenković s norveškim ministrom vanjskih poslova o bilateralnoj suradnji

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Brende je u kontekstu bilateralne suradnje naglasio mogućnost korištenja norveškog financijskog mehanizma Norveški grantovi (Norway Grants – NG), koji je komplementaran ciljevima hrvatske vlade

13.2.2017.
16:03
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković primio je u ponedjeljak u Banskim dvorima norveškog ministra vanjskih poslova Borgea Brendea, priopćeno je iz vlade.  

Plenković je, po priopćenju, izrazio zadovoljstvo političkim odnosima između dvije zemlje, kao i u okviru suradnje u Sjevernoatlantskom savezu, napomenuvši da se 20. veljače obilježava 25. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Kraljevine Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je također pozitivne zimske ekonomske prognoze Europske komisije za Hrvatsku, koje predviđaju gospodarski rast od 3,1 posto za 2017. godinu.

"To je posebno važno u kontekstu izlaska iz Procedure prekomjernog deficita kao i ispunjavanja kriterija iz Maastrichta“, kazao je predsjednik vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je i da se i nezaposlenost smanjuje te dodao da od 1. ožujka kreću nove mjere za nezaposlene, posebno dugotrajno nezaposlene te one sa nižom stopom obrazovanja.

Ministar Brende je u kontekstu bilateralne suradnje naglasio mogućnost korištenja norveškog financijskog mehanizma Norveški grantovi (Norway Grants – NG), koji je komplementaran ciljevima hrvatske vlade, a o čemu pregovori za razdoblje do 2021. započinju u ožujku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarali su i o situaciji u Europskoj uniji uoči izbora u Njemačkoj i Francuskoj te pregovora o izlasku Velike Britanije.

Bilo je riječi i o važnosti odnosa s Turskom u kontekstu migracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmijenili su također mišljenja o trenutačnoj situaciji u jugoistočnoj Europi, pri čemu je Brende istaknuo da je Hrvatska čimbenik stabilnosti u ovom dijelu Europe, navodi se u priopćenju. 

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo