PLENKOVIĆ PROGOVORIO O NEOBIČNOM KOALICIJSKOM SASTANKU: / Po prvi put članovi su se sastali u jednom zagrebačkom restoranu

Image
Foto: screenshot

Novinari su Plenkovića pitali i o odgovoru na zastupničko pitanje Nikole Grmoje oko događanja u Fondu koje je on postavio još u travnju

26.9.2019.
18:52
screenshot
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković komentirao je sinoćnji netipični sastanak koalicije u jednom zagrebačkom restoranu, a osim što se obrušio na GONG komentirao je i mirovinsku reformu te šefa Fonda za zaštitu okoliša.

''Volio bih znati zašto sindikati nisu raspisali referendum u vrijeme kada se taj zakon donosio, neka kažu javnosti zašto nisu, ja bih volio znati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je orkestrirana aktivnost. Kao i ovo što GONG radi s kandidaturom Dubravke Šuice. Tko to ne razumije, ne vidi što se zbiva. Mirovinska reforma je tu i ona u svojoj supstanci ostaje.

Mirovine su veće 11,5 u mandatu naše Vlade, nema diskriminacije za iste umirovljenike, uloga i značaj mirovinskih fondova u uplate u II. stup veće, olakšan pristup III. stupu. Sve bitno smo napravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslušali smo 700.000 potpisa, zakoni su u javnom savjetovanju i bit će usvojeni u jednom čitanju u Saboru'', kazao je premijer.

'Mijenjamo samo dvije male sitnice'

Zahtjevi sindikata su u suprotnosti s preporukama Komisije, uključujući i dob za odlazak u mirovinu, javlja RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Po postojećem zakonu u mirovinu se ide sa 65. SDP je da odredio da se sa 67. ide u mirovinu 2038. Sve što smo mi promijenili je da taj rok umjesto 2038. bude 2033.

Image
PLENKOVIĆ OPTUŽIO GONG DA VODI KAMPANJU PROTIV ŠUICE: /

'Oni su produžena ruka SDP-a'

Image
PLENKOVIĆ OPTUŽIO GONG DA VODI KAMPANJU PROTIV ŠUICE: /

'Oni su produžena ruka SDP-a'

Ono što ćemo napraviti je da ćemo promijeniti još 6 zakona da će se omogućiti onima koji žele da rade do 68. i tu izbalansirati financijski učinak. Postoji ogroman broj ljudi gdje nije problem raditi nakon 65., pa pitajte liječnike i profesore vape li za mirovinom''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je poručio kako je reforma tu te da mijenjaju samo dvije male sitnice.

'Nikada nisam čuo da tako nešto postoji'

Novinari su Plenkovića pitali i o odgovoru na zastupničko pitanje Nikole Grmoje oko događanja u Fondu koje je on postavio još u travnju. Podsjetimo, ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić kazao je danas da je odgovor na pitanje još u svibnju poslao na Vladu. Međutim odgovor iz Vlade nikada nije došao do Grmoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam gdje je zapelo, nemam pojma. Vi znate da smo mi odgovorili već na preko 1500 pitanja", kazao je Plenković.

Dodao je da o snimci, u kojoj šef Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš vrijeđa zaposlenika Fonda Mislava Kotarca, ništa nije znao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nisam čuo da tako nešto postoji, niti od njega niti od bilo koga drugoga. To je bio skroz normalan sastanak", kazao je.

Koalicijski sastanak

Komentirao je i koalicijski sastanak u restoranu ''Baltazar'' rekavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio skroz normalan sastanak. Nije valjda se prvi put u povijesti hrvatskog političkog života i koalicija parlamentarna većina nalazila u restoranu, a ne nužno u Vladi. Nama je to prvi put jer smo skromni, ne pijemo, ne jedemo puno, smršavili smo. Imali ste onu Kukuriku koaliciju, pa oni su i startali iz restorana. Ne vidim da je to bila neka tajna ili drama", poručio je premijer Andrej Plenković.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo