'AJMO TO SVE DEMISTIFICIRATI' / Plenković: 'Problem Jakuševca nije od jučer, mi ćemo pomoći. Našli smo rješenje za Dinamov stadion'

Image
Foto: Screenshot/RTL

Komentirao je i Barbarićev ostanak u HEP-u

6.12.2023.
17:04
Screenshot/RTL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nalazi se u Varaždinu gdje je dao izjavu za medije.

Komentirao je nesreću koja se dogodila na Jakuševcu. Kazao je da problem nije od jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gradonačelnik je poslao apel da se riješi problem odlaganja otpada. Rekao sam da ćemo ga riješiti. U suradnji s gradom i županijom pronašli smo najbolje rješenje u kojem država financijski rješava cijeli taj problem i maknuti taj otpad iz Varaždina”, rekao je Plenković o otpadu u Brezju.

"Problem Jakuševca nije od jučer. Odgovornost je na Zagrebu. Vlada surađuje sa svima i mi ćemo pomoći Gradu Zagrebu, siguran sam da ćemo zajedno naći rješenje. To je vrlo kompleksno pitanje, u stalnoj smo komunikaciji. Sutra će na Vladi biti sporazum Vlade i Zagrebačke nadbiskupije o rješenju problema Dinamovog stadiona, ali o tome ćemo više sutra”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'OZBILJNA KATASTROFA' /

Radnici su apelirali da ih se ne šalje na Jakuševac? Zastupnik otkriva detalje: 'Ovo će Tomaševiću eksplodirati u lice'

Image
'OZBILJNA KATASTROFA' /

Radnici su apelirali da ih se ne šalje na Jakuševac? Zastupnik otkriva detalje: 'Ovo će Tomaševiću eksplodirati u lice'

Barbarić ostaje u HEP-u

Komentirao je i Barbarićev ostanak u HEP-u.

"On je i prije bio djelatnik HEP-a, ostaje djelatnik tamo gdje je bio", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i apele Bad Blue Boysa da ih Vlada izvuče iz Grčke.

"Znate da sam bio u Grčkoj, da smo non-stop u komunikaciji s grčkim vlastima i činimo sve što je moguće da država čini u vezi svojih državljana. Mi svoju zadaću ispunjavamo, a ovaj apel je samo potvrda toga", kazao je te poručio da država radi sve za svoje državljane, bez obzira u kakvoj su situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući eventualnu zabrinutost oko Adventa i izvješća od SOA-e rekao je: “Što se toga tiče, vrijeme je budnosti. Vidjeli ste napad na njemačkog turista u Parizu. U kontekstu ruske agresije, terorističkog napada Hamasa i ostalog svi moramo biti budni i poruka povjerenice je išla za tim. Naše su službe budne.”

'SOA vodi računa o sigurnosti'

O prozivkama onih koji traže da se organizira Odbor za nacionalnu sigurnost, te da je njegova izjava na neki način kršenje službene tajne, kazao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ajmo to sve demistificirati da ne slušamo komentare smiješnih ljudi, političara i pravnika koji u TV emisijama govore svašta o čemu ne znaju ništa. SOA vodi računa o sigurnosti u Hrvatskoj i pojavama koje mogu ugrozit Ustavni poredak Hrvatske. Oni šalju informacije i upozoravaju na potencijalne probleme. Ovo o čemu sam govorio, rekao sam istinu ne prozivajući nikog osobno.

Stvarnih razloga za prosvjed svinjogojaca nema, danas ih je 18 na punktovima. Moja je zadaća kao premijera ne da šutim, nego da jasno kažem da postoji ljudi čiji ciljevi nisu benigni pa ako se ponovi napad na instituciju vlasti kao 2020., da ne bi bilo pitanja da se ništa nije poduzelo. Nisu to jako velike prijetnje, ali je važno upozoriti javnost da oni postoje, okupljaju se, nešto rade i da mi o tome nešto znamo. Što bi predsjednik Vlade trebao šutjeti i čekati da se ponovi Bezuk? Nitko nije demantirao, nego samo filozofiraju. Ja upozoravam javnost, policiju, DORH da prate te situacije, da ne propuste postupati. To nije državna tajna, to je fenomen u društvu. Sve to skupa je i umirilo ovaj prosvjed. Pokrovac se nameće kao vođa prosvjeda, a nije uopće poljoprivrednik.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Filipović otkrio: 'Prema informacijama koje imam, Barbarić će ostati raditi u HEP-u'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo