jasno i glasno /

Plenković: 'Predsjedništvo HDZ-a mi je dalo stopostotnu podršku za suradnju s HNS-om!'

Na pitanje ima li HDZ 'plan B', ako HNS odbije suradnju, Plenković je odgovorio - vidjet ćete

6.6.2017.
19:00
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković  je nakon sjednice stranačkog predsjedništva i Nacionalnog vijeća potvrdio kako je dobio 100-postotnu potporu za pregovore s HNS-om te dodao da je HDZ spreman za razgovore i s drugim parlamentarnim strankama, ali i za nove izbore. 

Sutra nastavljamo s radom u Saboru s aktualnim prijepodnevom i razgovore s drugim parlamentarnim strankama u cilju formiranja stabilne parlamentarne većine. Vrlo je jasna potpora nastavku tih razgovora, a dođe li do prijevremenih parlamentarnih, HDZ je za njih spreman, izjavio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na novinarski upit, potvrdio kako je dobio 100 postotnu potporu za te pregovore, konkretno sa HNS-om. Na upit što je s ministarskim mjestima, kratko je odgovorio - ništa - i ustvrdio da o tome nisu razgovarali.

Upitan je li spreman neka od njih ponuditi HNS-u, Plenković je rekao kako svako sudjelovanje u vlasti i dogovori podrazumijevaju participaciju na ministarskoj razini. "Čekamo rezultate sjednice HNS-a", kratko je rekao te dodao da se u međuvremenu nisu čuli, iako su im stranačke središnjice u susjedstvu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idemo sada na Klub zastupnika HDZ-a, pripremamo se za sutra, oni (HNS) će donijeti svoje odluke i mi ćemo ih poštovati, poručio je.

Na pitanje ima li HDZ 'plan B', ako HNS odbije suradnju, Plenković je odgovorio - vidjet ćete.

Upitan hoće li biti raspisani prijevremeni izbori ako do petka ne predstavi nove ministre, Plenković je podsjetio kako ih prema Ustavu raspisuje predsjednica Republike, no da će se o tome razgovarati kada dođe vrijeme.

Vidjet ćemo, moguće je sve, poručio je predsjednik HDZ-a i premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je rekao i kako su na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća iskazali zadovoljstvo rezultatima drugog kruga lokalnih izbora, osobito pobjedom u "dvije ključne utakmice" u Osječko-baranjskoj županija i Gradu Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike