sjednica Vlade /

Plenković poručio da je Vlada odabrala savjetnike za otkup dionica Ine od MOL-a

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer je otkrio kako će se izabrati ponuda konzorcija koji čine Morgan Stanley, Intensa Sanpaolo i PBZ-a

10.4.2018.
16:35
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na početku današnje sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković kazao je da sjednica u utorak zbog aktualnog prijepodneva i tema koje slijede u Saboru ovog tjedna, a osvrnuo se i na nagodbu u Agrokoru, stanje u Slavonskom Brodu te izbor savjetnika za otkup dionica Ine od MOL-a.  

"Potpredsjednica Vlade Dalić i ja smo zajedno s predstvavnicima izvanredne uprave i privremenog vijeća održali konferenciju za tisak nakon što je potvrđeno da su usuglašeni ključni elementi nagodbe u Agrokoru. I izvanredna uprava i financijski vjerovnici i dobavljači su postigli dogovor o nagodbi. To je za nas ključni politički trenutak", kazao je Plenković i dodao da je proces restrukturiranjas vođen u skladu s najvišim međunarodnim standardima", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvući ćemo određene pouke iz tog procesa. Vjerujem da nam se ovo neće ponoviti", kazao je Plenković i dodao kako je Vlada na ovaj način omogućila brojnim hrvatskim kompanijama i dobavljačima ekonomsku budućnost.

Premijer je kazao kako je cijeli proces obavljen bez troška za državni proračun te da će izvanredna uprava u sljedeća tri mjeseca morati iskoristiti finaliziranje nagodbe i osigurati održivost kompanije i hrvatskog gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je komentirao i odluku o izboru savjetnika za otkup dionica u Ini od MOL-a. "Imali smo mogućih 22 savjetnika, renomirane savjetničke kuće. Kasnije se javilo njih nešto manje. Nakon analiza tih ponuda i razgovora, prijedlog Savjeta je da se kao najbolja ponuda izabere ponuda konzorcija koji čine Morgan Stanley, Intensa Sanpaolo i PBZ-a", kazao je Plenković.

Premijer je izrazio zadovoljstvo odlukom da se u Slavonskom Brodu može koristiti voda za piće."Očekujem da priča završi s preciznim rezultatima istrage uz puno žaljenje što se to dogodilo zahvaljujem stanovnicima Broda na strpljenju", kazao je premijer.

Govorio je i o odluci PSP-a da se odabere 12 članova ERS-a. "S obzirom da nije bilo konsenzusa oko čelne osobe, odlučeno je da se poništi taj natječaj, a ja sam izabrao posebnog koordinatora, riječ je o gospodinu Fuchsu", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo