U VARAŽDINU / Plenković otvorio Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija: 'Ovo je sjajan projekt'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Riječ je o jednom od četiri regionalna centra kompetentnosti u zdravstvu u državi, u kojem će se u vrhunskim kabinetima i laboratorijima školovati mladi i odrasli za postojeća, ali i niz novih zanimanja u sektoru zdravstva

24.11.2023.
14:54
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi u Varaždinu jedan je od kapitalnih projekata Varaždinske županije vrijedan više od 13,3 milijuna eura, a Centar je u petak otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Riječ je o jednom od četiri regionalna centra kompetentnosti u zdravstvu u državi, u kojem će se u vrhunskim kabinetima i laboratorijima školovati mladi i odrasli za postojeća, ali i niz novih zanimanja u sektoru zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potpisuju ugovor /

Varaždinska bolnica gradi helidrom. Bit će na vrhu paviljona, prostirat se na 11.700 kvadrata, na četiri etaže

Image
potpisuju ugovor /

Varaždinska bolnica gradi helidrom. Bit će na vrhu paviljona, prostirat se na 11.700 kvadrata, na četiri etaže

Više od 10 milijuna eura, odnosno 78,2 posto od ukupnih sredstava uloženih u dogradnju i opremanje Centra, su sredstva Europske unije.

Premijer Plenković istaknuo je da je riječ o sjajnom projektu koji traje nekoliko godina, ali je realiziran munjevito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je fantastičan projekt vrijedan više od 13 milijuna eura. Pametno smo iskoristili sredstva za koja smo se izborili na europskoj razini. Hvala Varaždinskoj županiji na doprinosu i Medicinskoj školi i tu se vidi sinergija aktivnosti", rekao je Plenković dodajući da je sve napravljeno na europskoj razini.

Premijer je podsjetio da je ranije u petak položen kamen temeljac za izgradnju Centralnog operacijskog bloka u varaždinskoj bolnici vrijednog 45 milijuna eura, da će država izdvojiti 29 milijuna eura za rješavanje 18 godina starog problema baliranog otpada, kao i da je u Varaždinu počeo projekt izgradnje Regionalnog centra za civilnu zaštitu u vrijednosti 14 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onda ću otići još u Čakovec, isto kamen temeljac za Centar za odgoj i obrazovanje, 16 milijuna eura. Danas skoro 118 milijuna eura za jedan dan hrvatskog prioriteta, a prioritet je ravnomjerni regionalni razvoj. Ovo je dan zaista važan za sjever Hrvatske", rekao je Plenković.

Varaždinski župan Anđelko Stričak rekao je da je projektom izgrađeno tri tisuće kvadrata novog prostora koji je i opremljen, a da je za sve trebalo svega 28 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Paralelno s time, osim što smo gradili ove prekrasne zidove, gradili smo i dušu ove škole i prije dva tjedna otvorili Centar za mentalno zdravlje jer želimo da svaki naš učenik i učenica odrastaju radosno i sretno, da imaju mjesto gdje se mogu javiti da lakše koračaju kroz život", izjavio je Stričak.

Ravnateljica Medicinske škole Mirjana Grabar Kruljac istaknula je da je unatoč skromnim uvjetima, škola uvijek ostvarivala vrhunske odgojno-obrazovne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tajna je u misiji - ne učimo za školu, već za život, koja je jasna svakom učeniku i zaposleniku", kazala je ravnateljica.

Naglasila je i da su paralelno uz izgradnju zgrade savršenih materijalnih i tehničkih uvjeta razvili mrežu niza novih programa aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Kako izgleda kad vas zadesi potres magnitude 9 po Richteru? Učenici u Varaždinu učili o katastrofama

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo