potpisuju ugovor / Varaždinska bolnica gradi helidrom. Bit će na vrhu paviljona, prostirat se na 11.700 kvadrata, na četiri etaže

Image
Foto: Profimedia(ilustracija)

Govore da radi pacijenata to moraju imati jer, iako su blizu Zagreba, ponekad se radi o sekundama i minutama

5.7.2023.
14:24
Profimedia(ilustracija)
VOYO logo

Varaždinska bolnica 2026. godine jedina će u zemlji imati helidrom jer sljedeći tjedan potpisat će se ugovor s izvođačima radova, objavio je ravnatelj bolnice Damir Poljak.

Površina objekta veća je od 11.700 kvadratnih metara, imat će četiri etaže, podzemnu garažu, prizemlje, rendgen i transfuzijsku ambulantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi na projektu trebali bi biti dovršeni 30. lipnja 2026. godine, prenosi eVaraždin. Poljak dodaje da će Opća bolnica Varaždin tada biti jedina u zemlji koja će imati helidrom, a bit će paviljonskog tipa.

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Opća bolnica Varaždin dobit će helidrom 2026. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Poljak dodaje da je ovaj projekt orijentiran na pacijenta da se u što bržem vremenu reagira na potrebe modernog zdravstva. Smatra da je varaždinska bolnica ispred vremena te da se razvijaju u strukovnom i znanstvenom smislu.

Ističe da "varaždinska bolnica to mora imati, bez obzira što smo relativno blizu Zagreba, jer ponekad se radi o sekundama i minutama" i da se pacijentima mora dati maksimalna razina kvalitete skrbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se zbog toga radi na projektu izgradnje Centralnog operacijskog bloka. Varaždinska je bolnica jedna od najjačih centara za transplatacijsku medicinu, a dostupnost i hitnost važni su, ističu, za pravovremenu reakciju.

POGLEDAJTE VIDEO: ''Krv ima rok trajanja. Svaka doza vrijedi 35 dana, a trombociti svega 5. U sezoni je povećana potreba za njom''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo