'HRVATSKA NIJE U RATU' / Plenković otkrio što se dogodilo sa smijenjenim Abramovićem: 'Čovjek je pred kraj svog radnog vijeka, istekao mu je mandat'

Image
Foto: Danas.hr

Plenković je stigao u Jadran-galenski laboratorij gdje je sudjelovao na svečanosti povodom završetka investicijsko-razvojnog projekta Integra

22.9.2023.
12:46
Danas.hr
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković je u Rijeci. Stigao je u Jadran-galenski laboratorij gdje je sudjelovao na svečanosti povodom završetka investicijsko-razvojnog projekta Integra. S njim su i potpredsjednik Vlade te ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, kao i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović. Premijer je tim povodom izašao pred novinare pa prokomentirao goruće teme.

Andrej Plenković prvo je čestitao na završetku investicijsko-razvojnog projekta Integra. Naglasio je da je otvoreno 200 novih radnih mjesta - 100 je već zaposlenih, a 100 će se tek zaposliti. Na pitanje kad će rasvijetliti preostala neodgovorena pitanja u plinskoj aferi, kaže: "Sve je isto, kad budemo htjeli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek je pred kraj svog radnog vijeka. Odradio je dva mandata", kazao je Plenković o odlasku Borisa Abramovića, čelnog čovjeka HROTE, i ponovio da mu je istekao mandat na upite novinara. Podsjetimo, Abramović je prvi upozorio na aferu s plinom. A na pitanje hoće li biti još nekih smjena, kazao je "O  tom potom".

'Država stoji iza HEP-a'

Plenković je prokomentirao i incident s migrantima na granici s Bosnom i Hercegovinom kada h je zaustavila policija jer su htjeli ilegalno preći granicu i ući u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema vojske na granicama, nije Hrvatska u ratu. Te njihove (Mostove) ideje ignorirajte”, kazao je Plenković. Premijer je dodao da od susjedne BiH očekuje da "kontroliraju i izlaz iz njihove zemlje, a ne samo ulaz".

Image
ŠOKANTNE POSLJEDICE /

Uništava li Plenkovićev potez zdravlje Hrvata? 'Na policama su većinom manje kvalitetni proizvodi koji sadrže više šećera ili masnoće'

Image
ŠOKANTNE POSLJEDICE /

Uništava li Plenkovićev potez zdravlje Hrvata? 'Na policama su većinom manje kvalitetni proizvodi koji sadrže više šećera ili masnoće'

Nasilje nad ženama je, naglasio je Plenković, "grozan fenomen koji treba spriječiti, iskorijeniti i kazniti". Obećao je da će napraviti sve da se ono u konačnici spriječi i iskorijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno se vratio na aferu plina, pa naveo da HEP stoji dobro. Što se tiče njegove privatizacije, kazao je da je to izmišljeno.

“Brinemo o velikom i bitnom, a male greške rješavamo kad mi to hoćemo. Država stoji iza HEP-a”, dodao je pa naglasio da je on alat u državi zbog kojeg imamo jeftiniju struju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi smo tu krizu učinili gotovo nevidljivom'

Vladine mjere, ponovio je premijer Plenković, pomogle su građanima i institucijama u energetskoj krizi.

"Mi smo tu krizu učinili gotovo nevidljivom. Vlada brine o svemu, a oporba o nekom detalju. Nitko od vas nije dao nikakvo rješenje. Ovi iz ljevice, Možemo i SDP, što su oni radili?”, upitao je premijer pa dodao: "SDP je preko kolega u EP-u orkestrirao europske zastupnike socijalista iz Italije da nam fabriciraju incidente na granici, nastojeći isprovocirati reakciju hrvatske policije u vremenu pristupanju u Schengen, mi smo to spriječili. To je SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni će nama lijepiti etikete veleizdajnika, a aktivno su radili da Hrvatska ne uđe u Schengen", naveo je Andrej Plenković.

Ovih dana, između ostalog, premijer će posjetiti Istru, Split, ali i druge gradove na obali, a otkrio je da se "u Splitu potpisuje ugovor za tunel Kozjak, a radove će provoditi ista firma koja je gradila i Pelješki most".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo