sjednica Vlade /

Plenković opet osudio napad na Pupovca: Vlada odbila prijedlog za opoziv Kujundžića

Kujundžić o opozivu: 'Oporbu čeka jezik istine'; Plenković o Istanbulskoj konvenciji: 'Vidite da Sunce i dalje izlazi'

4.10.2018.
9:39
VOYO logo

NOVO:

Na početku sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković komentirao je stupanje na snagu Istanbulske konvencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da će osnažiti naše institucionalne i operativne sposobnosti da dosegnemo najviše standarde", rekao je Plenković.

Rekao je da je kampanja protiv konvencije bila u mnogoj mjeri difamacijska i puna netočnih i lažnih informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer o IK: 'Vidite da Sunce i dalje izlazi'

"Vidite da Sunce i dalje izlazi, život normalno funkcionira, a ova konvencija treba pomoći da svim snagama zajednički suzbijamo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji", rekao je Plenković.

Premijer je ponovno osudio napad na zastupnika Milorada Pupovca koji je ocijenio kao krajnje nedopustiv te poručio da trebamo zajednički raditi na smanjivanju tenzija u društvu i govora mržnje.

"Moramo biti snažna brana takvim devijacijama koje se događaju u hrvatskom društvu", rekao je Plenković.

Image

Plenković opet osudio napad na Pupovca: Vlada odbila prijedlog za opoziv Kujundžića

Image

Plenković opet osudio napad na Pupovca: Vlada odbila prijedlog za opoziv Kujundžića

Na početku sjednice usvojena su tri nacrta konačnih prijedloga zakona vezano za zdravstvo - o zdravstvenoj zaštiti, izmjenama i dopunama Zakona o lijekovima te o provedbi Uredbe (EU) o medicinskim proizvodima, odnosno in vitro dijagnostičkim medicinskim proizvodima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada odbila oporbeni prijedlog opoziva Kujundžića

Potom se premijer Plenković osvrnuo na oporbeni prijedlog opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića.

"Riječ je o nizu od 26 točaka koje je oporba pripremila kao razloge za iskazivanje nepovjerenja ministru Kujundžiću. Mi smo naveli argumente u priopćenje i odbijamo prijedlog 31 zastupnika, a o svemu ćemo u Saboru", kazao je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjev za opoziv prokomentirao je i ministar.

"Sve što oni nama prigovaraju zapravo su naslijeđeni problemi, a mi smo ih već ili otklonili ili ih otklanjaju. Opet su ljudi pokazali da malo slabije razumiju to, očito im je do populizma, a ne ozbiljnog promišljanja", istaknuo je Milan Kujundžić

Kujundžić: 'Oporbu čekam u Saboru. Imat će jezik istine'

Oporbeni zahtjev za opoziv ministra zdravstva Milana Kujundžića kratko je prokomentirao i sam Kujundžić prije sjednice Vlade. 

"Oporbu čekam u Saboru. Imat će jezik istine, jezik argumenata i jezik struke. Nek' se pripreme razgovarati na jezik istine, a ne populizma", poručio je Kujundžić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RANIJE:

Na dnevnom redu otvorenoga dijela današnje sjednice Vlade bit će, među ostalim, i davanje očitovanja Hrvatskome saboru o prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja prof. dr. sc. Milanu Kujundžiću, dr. med., ministru zdravstva u Vladi Republike Hrvatske. Predlagatelji su 31 zastupnik u Hrvatskome saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada će na sjednici razmatrati i prijedlog zaključka o prihvaćanju Detaljnoga plana izlaganja na javni uvid podataka prikupljenih katastarskom izmjerom, osnivanja i obnove zemljišnih knjiga, te prijedlog uredbe o smjernicama za izradu akata strateškoga planiranja od nacionalnog značaja i od značaja za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo