NA SJEDNICI VLADE / Plenković o trovanjima pićem: 'Zamolio bih sve da se malo smiri situacija i ne širi panika'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Zasad je zabilježen jedan slučaj s težim posljedicama u Rijeci te se pacijentu pruža zdravstvena skrb. U velikom broju prijavljenih slučajeva pokazuje se da nije riječ o zdravstvenim poteškoćama zbog konzumacije pića', rekao je Plenković

9.11.2023.
13:32
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

U svojem uvodnom govoru na početku sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković osvrnuo se na događaje vezane uz trovanje gaziranim pićima diljem Hrvatske.

Uoči sjednice na njegovim je društvenim mrežama objavljeno da je primio čelnike nadležnih tijela koja provode radnje oko navoda o zdravstvenim poteškoćama nakon i prilikom konzumacije gaziranih pića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zamolio bih sve da se malo smiri situacija i ne širi panika. Osim slučaja u Rijeci ne vidimo bilo kakav drugi razlog ugroze stanovništva", poručio je Plenković.

Na sastanku u Banskim dvorima bili su ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović kao i ministar zdravstva Vili Beroš, a Plenković je razgovarao i sa šefom HZJZ-a Krunoslavom Capakom, šefom Državnog inspektorata (DIRH) Andrijom Mikulićem, glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom te Andrejom Ledić, načelnicom Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasad je zabilježen jedan slučaj s težim posljedicama u Rijeci te se pacijentu pruža zdravstvena skrb. U velikom broju prijavljenih slučajeva pokazuje se da nije riječ o zdravstvenim poteškoćama zbog konzumacije pića", nastavio je Plenković.

Image
NOVE INFORMACIJE /

Gotova analiza Coca-Cole iz automata na zagrebačkom fakultetu! Inspektorat: Zdravstveno je ispravna

Image
NOVE INFORMACIJE /

Gotova analiza Coca-Cole iz automata na zagrebačkom fakultetu! Inspektorat: Zdravstveno je ispravna

"Uputio bih umirujuću poruku jer je to, po mom sudu najvažnije. Samo je jedan slučaj zabilježen s težim posljedicama, a bilo ih je 34. To je slučaj u Rijeci i pacijentu se pruža adekvatna zdravstvena skrb. Svi drugi su pušteni kući. Nitko drugi nije ostao u bolničkim ustanovama. Analiziraju se sve okolnosti i uzorci kad je riječ o slučaju u Rijeci, koji se pokazuje jedinim ozbiljnim. Sve ovo drugo nema indikacija da bi se radilo o konzumiranju pića koje bi izazvalo poteškoću nalik na ovo u Rijeci. Zamolio bih sve da se smiri situacija i da se ne širi panika. Samo jedan slučaj je relevantan, poseban i drugačiji od drugih", zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim na slučaj trovanja, premijer se osvrnuo na BBB-e koji su već više od tri mjeseca u grčkim zatvorima. Odgovorio je roditeljima koji su danas okupili i uputili apel javnosti, Vladi i premijeru za pomoć. Roditelji su ogorčeni na premijera jer im nije odgovorio na mailove niti ih pozvao na sastanak, a pitali su i što znači uskoro kad je u svojoj nedavnoj izjavi rekao da će dobre vijesti stići uskoro.

"Brigu roditelja i skrb razumijemo", rekao je Plenković i podsjetio da je država u aktivnoj ulozi te dodao da "uskoro znači uskoro na grčkoj strani su u tijeku aktivnosti koje će rezultirati dobrim ishodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamolio je za strpljenje i ponovio da hrvatska država uvijek brine za hrvatske državljane.

POGLEDAJTE VIDEO: Gazirana afera trese Hrvatsku. Građani bijesni na državu i proizvođače. Kako zaustaviti paniku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo