'ŽELIMO DATI DOPRINOS' / Plenković o potrazi za nestalim Matejem: 'U Beograd su upućeni hrvatski policajci'

'Želimo zahvaliti policiji u Beogradu na naporima, no i dati doprinos u potrazi za Matejem Perišem', kazao je premijer Plenković

10.1.2022.
12:05
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas boravi u Splitu i Dubrovniku. Posjet Splitu započeo je sastankom s Upravom KBC-a Split, a potom se sastao i sa splitsko-dalmatinskim županom, Blaženkom Bobanom.

Premijer Plenković je nakon sastanka u izjavi za medije komentirao potragu za nestalim Splićaninom Matejem Perišem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče nestalog Mateja Periša, ja sam zatražio od našeg ministra Davora Božinovića da u Beograd uputi tim naših predstavnika policije, oni su već na putu.

Sve ovo vrijeme radimo na dvije piste, jedna su direktni razgovori policija, a druga političko-konzularne aktivnosti koje provodi naše veleposlanstvo i zato želimo zahvaliti na dosadašnjim naporima policiji u Beogradu i svima koji se bave ovom temom, a na ovaj način želimo dati zajednički doprinos svim dosadašnjim aktivnostima u potrazi. Činimo sve što je odgovorno i ključno s aspekta interesa zaštite našeg državljana, dečka iz Splita koji je otišao u Beograd i, nažalost, još uvijek nestao", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ključno je da i obitelj i cijela hrvatska javnost dobije cjelovitu informaciju i sliku. To ćemo dobiti kad se istraže svi elementi", dodao je.

Image
'OTAC GOVORI U IME SVIH NAS' /

Nakon 10 dana potrage oglasio se i Matejev prijatelj koji je bio s njim u Beogradu: 'Istinu znaju oni koji nas poznaju'

Image
'OTAC GOVORI U IME SVIH NAS' /

Nakon 10 dana potrage oglasio se i Matejev prijatelj koji je bio s njim u Beogradu: 'Istinu znaju oni koji nas poznaju'

'Protiv poruka koje imaju separatističke težnje'

Premijer je potom upitan za komentar o tome da se čelnik SDSS-a i koalicijski partner Milorad Pupovac pojavio na proslavi 30. godišnjice Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče stava Hrvatske i Vlade, znate da sam bio u prosincu u Sarajevu i da smo poslali čvrstu poruku o teritorijalnoj cjelovitosti BiH i potpori njenom putu u europske integracije. Pupovac je išao u svojstvu SNV-a. Poslane su poruke i o obnovi Banije. On tamo nije ništa govorio niti je imao nekakvu ulogu. Mi smo protiv svih poruka koje imaju separatističke težnje i secesionističke konotacije i tu je naš stav kristalno jasan", jasno je poručio Plenković.

O postavljaju spomen-ploče Milanu Tepiću u Banjoj Luci

Govoreći o postavljanju spomen-ploče majoru JNA, koji je 1991. kod Bjelovara raznio tamošnju vojarnu jer se nije htio predati pripadnicima Zbora narodne garde (ZNG), Milanu Tepiću u Banjoj Luci, Plenković je kazao da je ministarstvo upustilo prosvjednu notu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar Grlić-Radman će uputiti prosvjednu notu. Reagirali su i gradonačelnik Bjelovara, župan. Svi smo zgroženi s obzirom na broj poginulih ljudi tada, bilo kakva spomen-ploča je neprihvatljiva", dodao je.

O epidemiološkoj situaciji

Nakon sastanka s Upravom splitskog KBC-a, Plenković se u izjavi novinarima osvrnuo na teško stanje u toj županiji i pozvao građane na cijepljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Splitu je 217 hospitaliziranih, od čega je 49 osoba na respiratorima. Poruka koju želimo uputiti je: cijepljenje, primanje boostera, poštivanje mjera, slušanje struke - to su liječnici i infektolozi. Cjepiva ima više nego dovoljno, u izobilju, rekao bih. Pozivam sve da se cijepe, pogotovo starije", kazao je. "Sa strane Vlade i HZZO-a nastavit ćemo dijalog, dati pomoć u ljudstvu i sredstvima tako da Split pruža odgovarajuću zdravstvenu zaštitu", dodao je premijer, nakon čega je ravnatelj splitskog KBC-a, Julije Meštrović, zahvalio Vladi na podršci koju primaju.

"Podrška je ovaj posjet u ovim teškim, izazovnim trenucima", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Splita, premijer će se s ministrima Berošem i Butkovićem uputiti u Dubrovnik, gdje će obići i gradilište Pelješkog mosta u Komarni.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo