'KRIZA BEZ PRESEDANA' / Beroš zavapio: 'Omikron i njegovo širenje nije naš najveći problem. Nedovoljna procijepljenost jest'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

'Plaćamo visoku cijenu necijepljenja', poručio je Beroš iz Splita, pritom pozivajući na poštivanje epidemioloških mjera

10.1.2022.
8:29
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će danas Split i Dubrovnik te obići gradilište Pelješkog mosta u Komarni. Posjet Splitu premijer je započeo sastankom s Upravom KBC-a Split.

Nakon sastanka premijer i ministar zdravstva Vili Beroš dali su izjavu za medije u kojoj su komentirali stanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji i apelirali na građane da se cijepe i tako zaštite od bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Splitu je 217 hospitaliziranih. Poruka koju želimo uputiti je: cijepljenje, primanje boostera, poštivanje mjera, slušanje struke. Cjepiva ima više nego dovoljno, u izobilju, rekao bih. Pozivam sve da se cijepe, pogotovo starije", poručio je Plenković.

Beroš: 'Nalazimo se u krizi bez presedana'

Potom je izjavu dao ministar Beroš koji je kazao da smo u "krizi bez presedana". "Već smo u ranijim valovima pokazali da je mobilizacija opreme i osoblja jedini način na koji možemo odgovoriti na nju", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ušli smo u novu godinu, razmišljamo o sljedećoj turističkoj sezoni. Ako se ne cijepimo teško ćemo imati dobru turističku sezonu. Molim vas, shvatite to najozbiljnije. Moramo postići višu procijepljenost koja bi omogućava da Hrvatska bude sigurna destinacija. S ovakvim stupnjem procijepljenost Hrvatska to nije", poručio je Beroš, prenosi N1.

Kazao je da je moguće da će Europska komisija u preporukama uvesti i pitanje stupnja procijepljenosti domicilnog stanovništva. "Omikron i njegovo širenje nije naš najveći problem, to je nedovoljna procijepljenost", kazao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRAMATIČNA SITUACIJA U SPLITU /

Prvi put od početka pandemije stiže ispomoć u KBC: 'Kritično je stanje, sve što nije hitno se mora odgoditi'

Image
DRAMATIČNA SITUACIJA U SPLITU /

Prvi put od početka pandemije stiže ispomoć u KBC: 'Kritično je stanje, sve što nije hitno se mora odgoditi'

"Plaćamo visoku cijenu necijepljenja", poručio je i pozvao također na poštivanje epidemioloških mjera.

'Sve mjere su na stolu'

"Bolnice se pune, više u primorskim regijama, razlog je stupanj procijepljenosti", dodao je. "Teško je za vjerovati da mlađi ljudi nagovaraju starije da se ne cijepe. O tome smo danas razgovarali. I onda oni završavaju u bolnici. Možemo to prekinuti. Znanost i struka daje izlaz i odgovor na ovo pitanje", poručio je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čitavo vrijeme govorim da su sve mjere na stolu. Obavezno cijepljenje nije opcija. Ako virus bude napredovao, razmišljat ćemo i o obaveznom cijepljenju za starije od 65 godina", kazao je Beroš.

Nakon sastanka s Upravom Kliničkog bolničkog centra Split, premijer će održati sastanak sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom i sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Splita, Plenković će obići gradilište Pelješkog mosta u Komarni. U Dubrovniku će se sastati s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem. Uz premijera će biti ministar zdravstva Vili Beroš i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo