26. SJEDNICA /

Plenković o nasilju nad ženama na sjednici Vlade: 'Osuda treba dolaziti iz svih segmenata društva'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Na dnevnom redu nalazi se izvješće o pripremi i provedbi mjera obrane od poplava na vodnom području Dunava. Također, raspravljat će se o prijedlogu odluke o pružanju žurne pomoći Republici Češkoj

20.9.2024.
12:29
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Danas se u Hrvatskom saboru održava sjednica na kojoj će se raspravljati o nizu važnih tema za Republiku Hrvatsku. Na dnevnom redu nalazi se izvješće o pripremi i provedbi mjera obrane od poplava na vodnom području Dunava. Također, raspravljat će se o prijedlogu odluke o pružanju žurne pomoći Republici Češkoj.

Jedna od točaka sjednice bit će i Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora, kao i prijedlog izmjena Zakona o potvrđivanju Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Sjednica će također obuhvatiti pitanja državnih financija kroz raspravu o polugodišnjem izvještaju o izvršenju Državnog proračuna za 2024. godinu, kao i prijedlog odluke o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu su i pitanja vezana uz prostorno planiranje, javnu nabavu i zaštitu okoliša, poput prijedloga za financiranje izrade prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava "ePlanovi", te suglasnosti za projekte na područjima socijalne skrbi i infrastrukture, kao što su radovi na izgradnji građevine Hrvatskog zavoda za socijalni rad i produbljenje akvatorija u Šibeniku.

Image
'NEMOJTE VI MENI GOVORITI' /

Plenković tepao novinarima: 'Slatki ste, radoznali ste...'

Image
'NEMOJTE VI MENI GOVORITI' /

Plenković tepao novinarima: 'Slatki ste, radoznali ste...'

Andrej Plenković se zahvalio svim zastupnicima za njihov rad na početku sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usvojili smo paket subvencija o naftnim derivatima, imamo ograničene proizvode, ministar Šušnjar će sa svojim timom analizirati jesu li potrebne neke promjene. Osvrnuli smo se i na ocjenu agencije za kreditni rejting koja nas je podigla u kategoriju A-. Očekujemo da uslijede i druge dvije agencije te ćemo tako konsolidirati svoj međunarodni ekonomski financijski položaj", rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na sankcioniranje nasilja nad ženama. "Borba protiv nasilja nad ženama je obaveza svih institucija, ono nije prihvatljivo i njegova osuda treba dolaziti iz svih segmenata društva, uključujući pravosuđe", rekao je.

Govorio je i o poplavama u Europi. "Središnja Europa se suočava s poplavama, stoga smo zamolili direktora Hrvatskih voda Đurokovića da zajedno s ministrima izvjestimo javnost o pripremama koje su poduzete radi zaštite", rekao je Plenković.

POGLEDAJTE VIDEO: Andrej Plenković komentirao porez na nekretnine: 'Izaći ćemo u javnost s detaljima'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo