Traži se dokument /

Plenković o izgubljenom 'Brkićevom' spisu: 'To nije normalno. Netko za to treba odgovarati'

Plenkoviću se također nimalo ne sviđa nestanak Brkićevog 'fajla'

5.10.2018.
11:10
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković nakon sudjelovanja na konferenciji o EU fondovima u Šibeniku odgovarao je na pitanja novinara o nestanku spisa iz DORH-a koji su vezani uz istragu o prostituciji i njegova stranačkog zamjenika Milijana Brkića.

Na novinarsko pitanje je li normalno da se jedan pravosudni spis izgubi i treba li za to netko odgovarati, Plenković je u Šibeniku kratko odgovorio: "Nije i treba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li riječ o zataškavanju, kako to tvrdi oporba, Plenković kaže da ne zna te očekuje od glavnog državnog odvjetnika da pojasni dodatno tu situaciju.

Upitan koliko će još dugo čekati da odmakne istraga prije nego što poduzme nešto u svojim redovima i ne ugrozi rejting s obzirom da je riječ o gubitku spisa o istražnim postupcima u čijem je središtu navodno bio drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić, Plenković je rekao: "O tom, potom, to ćemo vidjeti što je s rejtingom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje radi li se u tom slučaju o zataškavanju, kao što optužuje oporba, Plenković je rekao da ne zna radi li se o zataškavanju.

"Ja to ne znam. Očekujem od državnog odvjetnika da pojasni dodatno tu situaciju", rekao je Plenković.

"Ovo su teme koje su se otvorile bez ikakvog upliva mene, bilo koga tko je povezan sa mnom ili vodstva HDZ-a i Vlade. Sve to treba raščistiti i treba utvrditi činjenice. Ovo nisu stvari koje su donose na temelju dojma. Kada utvrdimo činjenice onda možemo donositi zaključke", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo