IZ VARAŽDINA O AKTUALNOSTIMA / Plenković: 'Našli smo rješenje za Maksimirski stadion. O tome ćemo sutra na sjednici Vlade'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

'Sutra će na sjednici Vlade biti još jedna važna tema za Grad i za identitet Zagreba i hrvatski sport. Na sjednicu Vlade ide sporazum Vlade i Zagrebačke nadbiskupije o rješenju pitanja zemljišta na kojem se nalazi Maksimirski stadion. Mislim da smo pronašli sveobuhvatno rješenje, ali o tome ćemo više sutra', najavio je premijer Andrej Plenković

6.12.2023.
17:54
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković obišao je danas Krapinu, Varaždin i Prelog te je u Varaždinu dao izjavu za medije te je Varaždincima čestitao dan grada.

"Gradonačelnik je uputio apel da se riješi problem odlaganja otpada Brezje. Rekao sam da ćemo ga riješiti", poručio je Plenković o otpadu iz Varaždina. Dodao je da su u suradnji s gradom i županijom pronašli najbolje rješenje u kojem država financijski rješava cijeli problem te da će se maknuti otpad iz Varaždina i omogućiti svima sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na izjavu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića o tome da traži povratnu informaciju, odnosno signal od Vlade oko rješenja za odlagalište Jakuševec, premijer ponavlja kako problem Jakuševca nije od jučer te da je odgovornost na Gradu Zagrebu.

Image
ŠTO ĆE BITI SA SMEĆEM? /

FOTO Policija i barikade na Jakuševcu: Krenulo odlaganje otpada, a Tomašević uvjerava: 'Neugodan miris nije opasan'

Image
ŠTO ĆE BITI SA SMEĆEM? /

FOTO Policija i barikade na Jakuševcu: Krenulo odlaganje otpada, a Tomašević uvjerava: 'Neugodan miris nije opasan'

"Žao mi je da je jedan djelatnik u ozbiljnom incidentu toliko teško ozlijeđen. Vlada RH surađuje sa svima i mi ćemo pomoći Gradu Zagrebu, ne samo zato što smo Zagrepčani i jer ga volimo, nego smatramo da je to naša dužnost. Siguran sam da ćemo zajedno naći rješenje koje će ovaj problem eliminirati. To je vrlo kompleksno pitanje, u stalnoj smo komunikaciji. Sutra će na sjednici Vlade biti još jedna važna tema za Grad i za identitet Zagreba i hrvatski sport. Na sjednicu Vlade ide sporazum Vlade i Zagrebačke nadbiskupije o rješenju pitanja zemljišta na kojem se nalazi Maksimirski stadion i mislim da smo pronašli sveobuhvatno rješenje, ali o tome ćemo više sutra", najavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio komentirati jesu li pronašli novog čovjeka koji bi u HEP-u zamijenio Franu Barbarića. "O tome ćemo sutra", rekao je. Na pitanje je li dobro rješenje što Barbarić ostaje u HEP-u, Plenković je poručio da je i prije bio tamo.

Nisu ga izbjegla ni pitanja o pritvorenim Bad Blue Boysima u Grčkoj. Nakon njihovih poziva da ih izbavi iz grčkih zatvora, kazao je da su od kolovoza angažirani oko tog pitanja te da ispunjavaju svoju zadaću. "Apel koji smo čuli potvrda je svemu što radimo. Molio bih sve da se strpe još koji dan. Država Hrvatska uvijek radi za svoje državljane bez obzira tko su i u kakvoj su situaciji", poručio je komentirajući izjave nekolicine Boysa koji su u Ateni iz autobusa vikali "Plenkoviću, vadi nas van".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući eventualnu zabrinutost u vrijeme Adventa i izvješća od SOA-e, poručio je da je trenutno vrijeme budnosti. Podsjetio je na nedavne napade u Parizu te napad Hamasa pa poručio da su hrvatske službe budne.

Dotaknuo se i pitanja svojih ranijih izjava o ekstremističkim skupinama među prosvjednicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ajmo to sve demistificirati da ne slušamo komentare smiješnih ljudi, političara i pravnika koji u TV emisijama govore svašta o čemu ne znaju ništa. SOA vodi računa o sigurnosti u Hrvatskoj i pojavama koje mogu ugroziti Ustavni poredak Hrvatske. Oni šalju informacije i upozoravaju na potencijalne probleme. Ovo o čemu sam govorio, rekao sam istinu ne prozivajući nikog osobno", zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković: 'Našli smo rješenje za Maksimirki stadion. O tome ćemo sutra na sjednici Vlade'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo