NAKON PREDSJEDNIŠTVA /

Plenković: 'DP ima manji broj mjesta u Saboru, ali nećemo im smanjivati broj ministarstava'

Image
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL

Predsjednik Vlade najavio je da će detalje poreza na nekretnine objaviti idući tjedan

16.9.2024.
18:24
Josip Mikacic/PIXSELL
VOYO logo

U poslijepodnevnim satima održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a. Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sjednice je pred novinarima još jednom pohvalio otvaranje tunela Učka, potom rast BDP-a te najavio da će ovaj tjedan Vlada imati dvije sjednice jer odlazi u SAD-.

Rekao je da su pri kraju konzultacije oko porezne reforme, sutra će je predstaviti na sastanku koalicije, a potom na Gospodarsko socijalnom vijeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je podsjetio na otvaranje druge cijevi tunela Učka i podizanja kreditnog rejtinga. Osvrnuo se i na osuđujuću presudu kapetanu Bekavcu rekavši da su mu i do sad davali intenzivnu pomoć. "U kontaktu smo s obitelji, ide žalbeni postupak, očekujemo da će presuda pasti", rekao je Plenković.

Komentirao je i podršku Domovinskog pokreta HDZ-ovom predsjedničkom kandidatu Draganu Primorcu: "To je logično i normalno." Za Marija Radića je rekao da ne zna što će sada, a ako bi on istaknuo svog kandidata na izborima da bi to bilo "trošenje novaca"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za predsjedničke izbore rekao je da će to realno biti bitka između Zorana Milanovića i Draga Primorca. Na to što DP s razlazom s Radićem pada s 11 na devet saborskih mjesta, Plenković odgovara da to neće uzrokovati smanjivanje broja ministarskih mjesta i mjesta državnih tajnika koje su nakon izbora pripale DP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo