Važna odluka / Plenković najavio odluku o podizanju minimalne plaće u Hrvatskoj!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer je komentirao i ostale aktualnosti u Hrvatskoj

29.11.2018.
21:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u četvrtak da će na sjednici Vlade odlučiti o podizanju minimalne plaće u Hrvatskoj.

"Prije dolaska u Sabor dogovorili smo još jednu važnu odluku koju ću sutra ujutro najaviti na Vladi, a to je nova odluka o podizanju minimalne plaće u Hrvatskoj. To će biti jedna bitna poruka za što dostojanstveniji život i onih koji imaju najmanje plaće u Hrvatskoj, uz odgovarajuće kompenzacijske mjere poslodavcima", rekao je Plenković nakon sjednice saborskog Kluba HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako su na sjednici raspravili sva pitanja vezana uz proračun i amandmane na njega.

Premijer je zadovoljan

Plenković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je iza njih porezna reforma, da će sutra u u drugo čitanje ići paket zakona o mirovinskoj reformi te će se zaokružiti svi akti važni za usvajanje bitne reforme vezane uz Državni inspektorat i spajanje niza agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ide dio strukturnih reformi, proračun je u okviru onoga što smo predvidjeli u smjernicama, dizanje minimalne plaće, dobar dogovor s sindikatima javnih i državnih službi, rast od 2,8 posto u trećem kvartalu i, s aspekta onoga što mi je bitno, mogu reći da idemo u dobrom smjeru", istaknuo je Plenković.

Komentirao Bandićevu najavu

Na pitanje kako komentira najavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će od iduće godine predložiti Hrvatskom saboru besplatne udžbenike i za srednjoškolce, a odmah iza Nove godine i zagrebački model aktivne demografske populacijske politike, uključujući i roditelja-odgajatelja, premijer je odgovorio da taj zahtjev nije vidio. Dodao je i kako nema amandmana na proračun koji se tiče financiranja besplatnih udžbenika svima, već postoji jedno razumijevanje da bi to bilo dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je rekao i da će po tom pitanju učiniti da model koji će riješiti to pitanje bude takav da se zna koliko to košta, zašto toliko košta, što se točno i kome kupuje i slično.

"Lijepo je imati nešto besplatno i dostupno svima. No, je li to u cijelosti pravedno i dobro – moram priznati da nisam siguran u to. Moramo sve to skupa pažljivo odvagati da ne napravimo stvari koje i u drugim zemljama nigdje nisu tako jednostavno i lagano riješene", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je na pitanje je li vlada učinila kakve pravne korake godinu dana nakon presude BiH šestorki odgovorio da se rade konzultacije s branjenicima i da su napravljene stručne podloge, ali nije želio ulaziti u detalje.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo