Zaslužene nagrade /

Plenković nagrađuje vatrogasce sa 7,6 milijuna kuna iz proračunskih zaliha

Image
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Odlučeno je da će se iz proračunskih zaliha izdvojiti 7,6 milijuna kuna za nagrade vatrogascima, a raspodjelu novca će odrediti Hrvatska vatrogasna zajednica

4.9.2017.
14:30
Željko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zajedno s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, ministrom financija Zdravkom Marićem i ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Draganom Lozančićem susreo se s vatrogasnim zapovjednicima županija najviše pogođenih požarima u ovoj požarnoj sezoni.

Odlučeno je da će se iz proračunskih zaliha izdvojiti 7,6 milijuna kuna za nagrade vatrogascima. A raspodjelu novca će odrediti Hrvatska vatrogasna zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto dijeljenja zasluženih nagrada, Hrvatska vatrogasna zajednica će moći novac preusmjeriti u kupnju opreme.

"Sa zahvalnošću smo primili ovu odluku Vlade i dogovorili smo s predsjednikom Vlade da će Hrvatska vatrogasna zajednica zajedno s DUZS-om ta sredstva podijeliti onima koji su najzaslužniji i kojima su najpotrebnija. O kriterijima ćemo u dogovoru sa svih 20 županijskih zapovjednika. Svi ste svjedoci teške ovogodišnje protupožarne sezone za koju još ne možemo reći da je završila", izjavio je Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo