i o tušeku / Plenković ogorčen: Naš zastupnik Tuđman se bori za život, nećemo ovo zaboraviti oporbi

Image
Foto: RTL

Bolest Miroslava Tuđmana iskoristili za svoje političke ciljeve, poručio je

29.1.2021.
13:25
RTL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković koji je nakon puštanja u rad LNG terminala na Krku obratio se novinarima te poruku oporbi da je šokiran njihovim ponašanjem, dodavši da su bolest Miroslava Tuđmana iskoristili za svoje političke ciljeve.

"Čuo sam se s kolegama, nedostajao nam je jedan zastupnik, a kao što znate, on je u bolnici i bori se s covidom. Nije u pitanju kvorum, nego činjenica je Miroslav Tuđman u nemogućnosti sudjelovati na sjednici. Ali ovo je važna poruka da je cijela oporba išla na rušenje kvoruma znajući da se jedan zastpunik praktički bori za život", rekao je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je naglasio kako svjedočimo brojnim populističkim inicijativama.

Članarina za ona društva koja su slabijeg prometa iznosi 42 kune kune mjesečno. Nitko ne kaže da HGK ne može bolje raditi, no HGK ima svoju tradiciju od više od 160 godina i to nisu tijela koja se demontioraju na brzinu zbog oporbenog hira. Možemo vidjeti što se može popraviti, ali raditi cirkus zbog 42 kn mjesečno može samo cirkus od oporbe", poručio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i blago popuštanje mjera te najavljene prosvjede ugostitelja rekavši da zimski mjeseci nisu baš najpogodniji za koronavirus. 

Image
Neće zagađivati okoliš /

VIDEO Premijer Andrej Plenković pustio u pogon LNG terminal i spojni plinovod Zlobin-Omišalj

Image
Neće zagađivati okoliš /

VIDEO Premijer Andrej Plenković pustio u pogon LNG terminal i spojni plinovod Zlobin-Omišalj

"Većina mojih kolega premijera, predsjednika  idu u daljnja zatvaranja što znači da se u postrožavanje mjera koje su u startu strože nego kod nas. Nema frizera, nema niza uslužnih djelatnosti. Napravili smo nužno popuštanje, a to je nastava u osnovnoj školi i omogućavanje sporta. To je poruka potpore jako dobrom ponašanju hrvatskih građana koji su u proteklih nekoliko tjedana omogućili povoljnu situaciju”, poruči je-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na aferu Tušek rekavši da je Tušeka snimao čovjek koji nije nikakav zviždač. 

“Ja sam s Tušekom razgovarao. Ovo što se dogodilo ima isključivo veze s njegovom funkcijom koju nema od jučer, a to je predsjednik ogranka Krapinsko-zagorske županije. Nije čovjek koji je njega snimao nikakav zviždač, već to je političar, neovisni, koji je sklon nekakvim očito hepeninzima. Nasamarioje  Stožer civilne zaštite gdje je na čelu SDP-ov župan Kolar sa zahtjevima za propusnice. Ovo je napravljeno s predumišljajem. Tušek je teško politički pogriješio i za to snosi odgovornost”, poručio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo