ministarstvo provodi nadzor /

Premijerova izjava slaba je utjeha taksistima: 'Korištenje Ubera protivno je važećim propisima'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Poručio je kako svi koji smatraju da se zbog korištenja aplikacije Uber krše njihova prava mogu podnijeti tužbe nadležnim sudovima

21.6.2017.
14:50
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković u srijedu je izvijestio da je u tijeku razgovor predstavnika nadležnih ministarstava i taksista koji prosvjeduju nezadovoljni jer se u Hrvatskoj za prijevoz koristi aplikacija Uber, te poručio da je korištenje te aplikacije protivno važećim propisima u Hrvatskoj, zbog čega je izrečen niz sankcija.

Korištenje prijevoza putem aplikacije Uber protivno je važećim pozitivnim propisima u Hrvatskoj, istaknuo je Plenković u uvodu Vladine sjednice i napomenuo da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kontinuirano provodi inspekcijski nadzor nad vozačima i vozilima koja nemaju važeću licencu sukladno hrvatskim propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novčane kazne, zapljene vozila, presude...

"Do sada je provedeno više od 170 inspekcijskih nadzora. Izrečene su novčane kazne u iznosu 5,2 milijuna kuna, zaplijenjeno je 11 vozila, a na prekršajnim sudovima izrečeno je 19 prvostupanjskih presuda", naveo je premijer.

Dodao je da nadležna tijela, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture,  Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva provode analize sukladno svojim nadležnostima te će "u dogledno vrijeme predložiti odgovarajuće izmjene i dopune važećih zakona kako bi se preciznije reguliralo to pitanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je kako svi koji smatraju da se zbog korištenja aplikacije Uber krše njihova prava mogu podnijeti tužbe nadležnim sudovima u skladu s važećim zakonskim propisima.

"Vjerujem da će dijalog, koji u ovom trenutku vode državni tajnici s predstavnicima prosvjednika, rezultirati prestankom prosvjeda i mogućim rješenjima za situaciju koja očito opterećuje niz taksi službi i taksista diljem Hrvatske, a osobito se odnosi na Dubrovnik, Split i Zagreb", zaključio je.

Božinović na obilježavanju Dana antifašističke borbe

Premijer je izvijestio i da će Vladu u četvrtak, na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Brezovici, predstavljati ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Tako da ćemo tu poslati našu poruku glede svih zbivanja vezanih za antifašizam i Drugi svjetski rat", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo