Neformalna najava kandidature /

Plenković komentirao predsjedničinu izjavu u Kninu: 'Morate razabrati jednu dosta važnu nijansu'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uvjeren u pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović je i ministar gospodarstva Darko Horvat

6.8.2019.
15:42
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je u Kninu na 24. obljetnici Oluje rekla kako će tamo i idućih pet godina dolaziti kao predsjednica te tako neformalno najavila svoju kandidaturu za drugi mandat. Zbog toga su je mnogi kritizirali, a pogotovo nezavisni predsjednički kandidat Miroslav Škoro koji je rekao da je predsjednica tom najavom ispolitizirala događaje u Kninu. 

Premijer Andrej Plenković u utorak je kazao kako su tu važne nijanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

"Predsjednica Republike Hrvatske, kao što sam svo ovo vrijeme i odgovarao na brojne upite medija, bit će kandidatkinja na idućih izborima. Znate da nema medija koji istodobno nju i sve nas ne obasipaju pitanjem o njenoj kandidaturu. Ono što je ona jučer rekla, ako sam dobro čuo, a jesam, da će u Knin kao predsjednica dolaziti i idućih pet godina. Iz te izjave i formalne najave kandidature i vi i ovi kritičari morali biste razabrati jednu dosta važnu nijansu", rekao je Plenković dodavši kako će "ona pobijediti na izborima uz potporu HDZ-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren u pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović je i ministar gospodarstva Darko Horvat.

"Nakon jučerašnjeg dana započeo je proces pripreme Kolinde Grabar-Kitarović za izbore. Idemo k tome da još pet godina imamo predsjednicu", kazao je.

Premijer i ministri posjetili 3. maj: 'Ono što smo čuli je ohrabrujuće'

Plenković i ministri gospodarstva Darko Horvat, pravosuđa Dražen Bošnjaković te mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković posjetili su u utorak riječko brodogradilište 3. maj gdje im je direktor Edi Kučan predstavio stanje i planove za nastavak proizvodnje. Premije je izjavio da je ono što je čuo - ohrabrujuće.

Ocijenio je da postoji visok stupanj motiviranosti Uprave i radnika brodogradilišta da se ponovno pokrene proizvodnja i dovrše narudžbe, ali i nastavi s drugom fazom, nakon što se napravi plan koji će omogućiti deblokadu računa, pripremu proizvodnje, utvrđenje financijske konstrukcije za završetak brodova u partnerstvu s naručiteljima, a to je pronalazak strateškog partnera koji bi dugoročno, kroz proces preustroja, mogao održati brodogradnju u Rijeci na tržišnim osnovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj našeg angažmana je da se u ovom trenutku riješi nužno, a za otprilike dvije godine, koliko bi trajalo dovršenje brodova, uz pronalazak partnera omogući opstanak brodogradnje u 3. maju“, rekao je Plenković.

Na novinarsko pitanje ima li plan podršku ministra financija, Plenković je istaknuo da ima podršku premijera, a da tada i cijele Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo