PREDSJEDNICI VLADE I SABORA / Plenković i Jandroković uputili čestitke za Božić: 'Ovo je bila dobra godina'

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Božićne čestitke građanima uputili su predsjednici Vlade i Sabora Andrej Plenković i Gordan Jandroković

24.12.2021.
14:11
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković čestitao je u petak putem video-poruke Božić te građane pozvao da cijepljenjem i pridržavanjem epidemioloških mjera doprinesu zdravstvenoj sigurnosti društva i izrazio nadu u slogu, zajedništvo te što manje polarizacije u društvu.

"Drage Hrvatice i Hrvati, u domovini i inozemstvu, dragi sugrađani, pred nama je blagdan Kristova rođenja, vrijeme za zajedništvo, obitelj i veselje. Ovo je prigoda da se prisjetimo svih iskušenja s kojima smo bili suočeni u 2021. godini. I ova je godina bila obilježena pandemijom koronavirusa. Prisjećamo se svih naših sugrađana koji su nas nažalost napustili", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je zahvalnost brojnim zdravstvenim djelatnicima koji su ulagali maksimalne napore da zaštite zdravlje građana.

Plenković je poručio kako je sada vrijeme da nastavimo s procesom cijepljenja, da se pridržavamo epidemioloških mjera i da na taj način svatko od nas pridonese zdravstvenoj sigurnosti cijeloga društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je bila dobra godina'

Ovo je bila godina, dodao je, u kojoj smo uspjeli ostvariti veliki gospodarski oporavak te pokazali otpornost, snagu, znanje i želju za kvalitetnijim životom.

"Upravo na tom tragu i u duhu optimizma, a nadam se i u slozi i zajedništvu te sa što manje polarizacije u društvu, svima želim od srca sretan Božić i sve najbolje u 2022. godini", poručio je premijer Plenković u čestitki objavljenoj na web stranici Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Božić je blagdan ljubavi, mira, nade i svjetla'

I predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u petak svim hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu božićnu čestitku u kojoj je istaknuo važnost dijaloga i jačanja međusobnog razumijevanja i zajedništva u društvu.

Božić je blagdan ljubavi, mira, nade i svjetla, radostan navještaj rođenja Isusa Krista. Duh Božića oplemenjuje našu vjeru i poziva nas na preispitivanje vlastite savjesti i činjenje dobra. Kroz molitvu i osobno promišljanje ohrabruje nas da pokažemo snagu opraštanja i milosrđa te da vodimo brigu o dostojanstvu svakog čovjeka. Božić je i blagdan obitelji koji slavimo s najmilijima, našom djecom, bližnjima, prijateljima i dragim ljudima. Ujedno nas, naglasio je predsjednik Sabora, podsjeća da je obitelj temelj društva, naše utočište i potpora u izazovnim vremenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetivši da su u razdoblju od gotovo dvije godine, koje su obilježene globalnom pandemijom, našu domovinu pogodila i dva razorna potresa, posvećeni smo, poručio je Jandroković, prije svega zaštiti života i zdravlja svih naših ljudi.

Image
BOŽIĆNA ČESTITIKA PREDSJEDNIKA /

Milanović poslao toplu poruku svim građanima, ali i pozvao na djelovanje: 'Na taj način ćete pokazati brigu za svoje bližnje'

Image
BOŽIĆNA ČESTITIKA PREDSJEDNIKA /

Milanović poslao toplu poruku svim građanima, ali i pozvao na djelovanje: 'Na taj način ćete pokazati brigu za svoje bližnje'

Na kušnju su stavljeni solidarnost, jedinstvo i način života kakav smo poznavali. Uvažavajući sve različitosti među nama, kontinuirani i konstruktivan dijalog jedan je od ključnih načina kako premostiti podjele, istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo i važnost jačanja međusobnog razumijevanja i zajedništva u društvu te stvaranja ozračja nade i optimizma.

'Potrebno je pokazati hrabrost, odgovornost i razboritost'

U vremenu kada je potrebno pokazati hrabrost, odgovornost i razboritost, ali i poniznost, svi smo pozvani dati svoj doprinos jačanju međusobnog razumijevanja i zajedništva u društvu te stvaranju ozračja nade i optimizma. Važno je to učiniti radi naše budućnosti, naše djece i mladih, istaknuo je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju čestitke je uime Hrvatskoga sabora i osobno svim hrvatskim građankama i građanima te svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu zaželio blagoslovljen Božić proveden u miru te zdravu, sretnu i uspješnu 2022. godinu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo