PLENKOVIĆ I JANDROKOVIĆ U RUSIJU NE IDU SAMI: / Pavić usred krize s mirovinskom ide na utakmicu, a bit će tu još ministara

Image

Osim premijera i predsjednika Sabora u Rusiju će ići i dva ministra, Marko Pavić i Darko Horvat

10.7.2018.
18:31
VOYO logo

Iako se spekuliralo oko brojnosti delegacije hrvatske Vlade koja će otići na polufinalnu utakmicu hrvatske reprezentacije na Svjetsko prvenstvo, Hrvatska-Engleska, koja će se odigrati u Moskvi, u srijedu 10.7., iz Ureda Vlade RH nam je odgovoreno da konačna brojka još nije u cijelosti definirana, ali da prema "prikupljenim informacijama" u utorak, 10.7. do 16 sati, osim premijera Andreja Plenkovića, postoji još najava će na utakmicu ići još dva ministra: ministar rada i mirovinske skrbi, Marko Pavić, i ministar gospodarstva, Darko Horvat.

S obzirom da do sada nije zapaženo da je ministar Pavić, koji upravo promovira novu mirovinsku reformu i suočava se sa žestokim kritikama na račun ponuđenog, veliki zaljubljenik u nogomet, moglo bi se reći da je on novo iznenađenje među visokorangiranim navijačima hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH na upit hoće li premijer Plenković i ostali dužnosnici otići na utakmicu službenim zrakoplovom Vlade odgovoreno je negativno. Navedeno je da će se premijeru pridružiti predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković. "Zajedno s njim i navijačima sutra će otputovati u Moskvu komercijalnom linijom".

Image
ONI ĆE ZAIGRATI PROTIV ENGLESKE U POVIJESNOJ UTAKMICI: /

Hrvatska u 4-1-4-1 formaciji ide po finale SP-a

Image
ONI ĆE ZAIGRATI PROTIV ENGLESKE U POVIJESNOJ UTAKMICI: /

Hrvatska u 4-1-4-1 formaciji ide po finale SP-a

Troškove će podmiriti sami

U dopisu Službe za odnose s javnošću istaknuto je da će premijer, "sukladno protokolu, polufinalnu utakmicu pratiti uz sve ostale visoke uzvanike, u organizaciji domaćina i FIFA-e", a na upit koliko će iznositi troškovi puta, odgovoreno je da će "troškove puta predsjednik Vlade i predsjednik Sabora podmiriti sami."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ministre Pavića i Horvata također je naglašeno da će putovati u vlastitom aranžmanu. S obzirom da su i premijer i predsjednik Sabora štićene osobe, može se zaključiti da će njihov put ipak dijelom opteretiti porezne obveznike: za osobe iz osiguranja put premijera i predsjednika Sabora je nedvojbeno službeni put.

Koliko će put u Moskvu opteretiti novčanike premijera ali i ostalih navijača koji su se odlučili za let u Moskvu? Prema pisanju Novog lista, u srijedu će iz Zagreba za Moskvu poletjeti desetak čartera s 1.500 navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena aranžmana oko tisuću eura

Poznato je da je HNS za utakmicu s Engleskom osigurao oko 3 tisuće ulaznica, a ulaznice druge kategorije prodavale su se po 3526 kuna, odnosno 2101,63, ulaznice treće kategorije, no to su cijene koje će plaćati obični navijači, a ne dužnosnici koji će gledati utakmicu u organizaciji FIFA-e.

Dakle, ostaje trošak leta i eventualnog smještaja. Agencije su nudile različite aranžmane,a cijene su se kretale od 7500 do 9 tisuća kuna, ovisno o dodatnim sadržajima. S obzirom na plaće premijera i ministara, reklo bi se – prava sitnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo