'SUTRA ĆEMO...' / Plenković dao znakovit odgovor na pitanje o sindikatima, a za Milanovića kaže: 'Možda će ići na skup o Krimu kojeg organizira Rusija'

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara i najavio nastavak pregovora sa sindikatima državnih i javnih službi u koje će se, kaže, i sam uključiti

25.10.2022.
18:48
VOYO logo

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a pred novinare je izašao Andrej Plenković i odgovarao na pitanja. Novinari su ga prvo upitali kako će Vlada reagirati na odbijenicu sindikata koji su najavili prosvjede. Premijer je samo rekao kako će sutra opet razgovarati sa sindikatima.
"Sutra ćemo razgovarati i sutra ćemo o tome obavijestiti javnost", poručio je Plenković.

Image
GOTOVO JE, IDE SE U ŠTRAJK! /

Sindikati odbili ponudu Vlade, diljem zemlje najavljene prosvjedne aktivnosti: 'Ostajemo pri svojim zahtjevima'

Image
GOTOVO JE, IDE SE U ŠTRAJK! /

Sindikati odbili ponudu Vlade, diljem zemlje najavljene prosvjedne aktivnosti: 'Ostajemo pri svojim zahtjevima'

Sutra nastavak pregovora sa sindikatima

Podsjetimo,  svih 11 sindikata javnih službi, koji sudjeluju u pregovorima za osnovicu za plaće u javnim službama, odbilo je Vladinu ponudu sa sastanka pregovaračkih odbora održanog 18. listopada te najavilo prosvjede 8. i 15. studenog, priopćili su u utorak sindikati. Sindikati javnih službi ostaju pri zahtjevima za povećanjem osnovice za osam posto odmah i još pet posto iduće godine, čime žele očuvati cijenu rada i kupovnu moć zaposlenih u javnim službama. Najavljuju prosvjede pred ustanovamau svim sustavima javnih službi 8. studenog diljem Hrvatske, a 15. studenog planirano je održavanje velikog zajedničkog prosvjeda u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici predsjedništva HDZ-a razgovaralo se, kazao je Plenković, i o daljnjem pregovoru sa sindikatima državnih i javnih službi.

"Sutra popodne u 17 sati bit će nastavak razgovora u Vladi. Vjerujem da ćemo, kao što smo uvijek do sada uspijevali, pronaći rješenje kojim će biti zadovoljni i predstavnici Sindikata, a prije svega i državni i javni službenici”, istaknuo je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerujem da ćemo sutra ići k dogovoru'

Rekao je da će se i sam uključiti u razgovor sa sindikatima.

"Neovisno o tome jesam li ja tamo ili ne, vjerujem da ćemo sutra ići k dogovoru. Razgovarat ćemo sutra. Mislim da smo mi izlazili u susret maksimalno koliko smo mogli. Moramo uvijek gledati cjelinu slike. Pokazali smo da smo podizali plaću, da smo radili na tome da se dižu mirovine, da Vlada ima kumulirane rezultate”, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li današnje drastično poskupljenje goriva, u čiju cijenu Vlada ovoga puta nije intervenirala, izazvati lančanu reakciju rasta cijena, odnosno inflacije, Plenković je rekao da u ovoj situaciji svi moraju biti solidarni.

'Milanović će možda ići na ruski skup o Krimu'

Odgovarao je i na pitanja o predsjedniku Zoranu Milanoviću i njegovim izjavama o Krimskoj platformi, ali i o Nancy Pelosi za koju je rekao da nije bitna jer uskoro neće biti na vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da ste vi svi ozbiljni i realni ljudi. Ovakav događaj koji smo mi organizirali je bitan i dobar za Hrvatsku. Ove teme zašto je netko išao u Makarsku, to mene ne zanima. To nisu moje teme. Ja ne znam na koji će on skup ići o Krimu, možda na onaj kojeg Rusija organizira. Shvaćate što je tu bitno", kazao je.

Što se tiče Milanovićevih teških riječi o Pelosi, Plenković je rekao: "Gledajte, osim vas koji to činite temom, to je apsolutno nebitna tema za nas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naša politika je nulta tolerancija na korupciju'

Plenkovića su novinari pitali i za uhićenje Vinka Zulima, člana HDZ-a, bivšeg saborskog zastupnika i dugogodišnjeg načelnika Općine Seget. Rekao je da nema više informacija o tome, osim onih koje su objavili mediji.

"Kada nešto više saznamo, onda ćemo komentirati. Naša politika je nulta tolerancija na korupciju i treba ispitati o čemu se radi. Nije dobro u svakom slučaju, ali vidjet ćemo što će od toga biti”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu se i pohvalio rezuoltatima Vlade.

"Mislim da više koristi Vladi i HDZ-u to što ćemo biti u europodručju, to što ćemo biti u Schengenu, što ljudi imaju jeftiniji plin i struju, što je otvoren Pelješki most, što će doći Rafalei i što napredujemo na svim mogućim područjima. Idemo naprijed”, poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo