'PLENKOVIĆ ĆE UĆI U POVIJEST KAO JEDAN OD NAJJAČIH ČELNIKA HDZ-A': / Stručnjak velike zasluge pripisuje - Jandrokoviću

Image

'Očito je da je Plenković lišen desničarenja i velikih ideoloških prijepora odveo HDZ u pobjedu upravo zbog te i takve politike'

6.7.2020.
8:26
VOYO logo

Komunikacijski stručnjak Mario Petrović, direktor "Millenium promocije", izjavio je za Slobodnu Dalmaciju da je Hrvatska nakon jučerašnjih parlamentarnih izbora zakoračila prema centru. Dodaje da će dosadašnji premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković biti ponovno premijer, pri čemu će brzo sastaviti Vladu bez velikih ucjena kakve su se mogle čuti u kampanji.

"Plenković je dobio izbore upravo na toj centrističkoj politici, ali više u smislu centrističke real-politike sigurnosti, a manje u nekom ideološkom smislu. No očito je da je Plenković lišen desničarenja i velikih ideoloških prijepora odveo HDZ u pobjedu upravo zbog te i takve politike, a koju je prepoznalo kao pobjedničku najveći broj građana Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJNOVIJI REZULTATI IZBORA: /

HDZ osvojio osam jedinica i 66 mandata, Restartu tek dvije i 41 mandat; Škoro i Most solidni

Image
NAJNOVIJI REZULTATI IZBORA: /

HDZ osvojio osam jedinica i 66 mandata, Restartu tek dvije i 41 mandat; Škoro i Most solidni

Jandroković mobilizirao biračko tijelo HDZ-a

Ističe kako je Gordan Jandroković kao šef izbornih stožera HDZ-a odradio odličan posao na terenu te jako dobro mobilizirao biračko tijelo HDZ-a. To je u konačnici donijelo ovako veliku razliku između HDZ-a i Restarta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

05.07.2020., Zagreb - Docek izbornih rezultata u stozeru HDZ-a u Arheoloskom muzeju. Gordan Jandrokovic

"Teza o tome da se Hrvatska politika smješta prema centru lako je obranjiva. Plenković je zadnjih nekoliko godina pozicionirao HDZ u desni centar, a prilično daleko od teške desnice. Da vodi ispravnu politiku pokazali su birači koji su HDZ-u dali najviše mandata još od daleke 2003. godine. Po tome će Plenković ući u hrvatsku političku povijest kao izrazito uspješan političar, predsjednik Vlade i jedan od najjačih predsjednik HDZ-a", kaže Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugoj strani spektra, dodaje Petrović za Slobodnu Dalmaciju, postoje političari i stranke koje se može smjestiti u politički centar ili lijevi centar, poput Pametno, Fokus i Stranku s imenom i prezimenom, ali i HNS s jednim mandatom koji će očito jedini proći u Sabor od svih rubnih opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike